Централният защитник Илиас Хасани, който през първата половина на сезон 2018/2019 защитаваше цветовете на Черно море, може съвсем скоро отново да стане свободен агент. От Катар долетяха информации, че 23-годишният футболист може да бъде освободен от новия си тим Ал-Гарафа без да е изиграл нито един двубой.

Хасани изигра 15 мача за „моряците” до декември 2018-а, като през януари разтрогна договора си с тях по взаимно съгласие. Споразумението между двете страни щеше да изтече през юни.

Така пред футболиста се отвориха множество опции да продължи кариерата си, като в даден момент той попадаше и в полезрението на Левски и Берое. Говореше се също така, че роденият в Тулуза играч може да се завърне в родната Франция, където можеше да заиграе във втородивизионния Ланс.

В Ал-Гарафа обаче Хасани бързо се оказа излишен, още без дори да е изиграл и един мач. Според местните медии трансфера на Лукас Мендес в катарския тим е главната причина французинът вече да не е нужен. Очаква се в следващите дни контрактът му – който беше за срок от 6 месеца – да бъде прекратен.