Бившият младежки национал на Швеция Симон Сандберг направи шокиращи разкрития за престоя си в Левски. На Герена той пристигна през юли 2016-а година, като сложи подписа си под контракт за три години.

Напуснал Левски за престоя у нас: Контузии и лоши емоции 

18 месеца по-късно обаче скандинавецът беше изиграл едва пет мача, превърна се в разочарование за клуба, който реши да се освободи от него. След това той се завърна в родината си и подписа с местния Хамарби.

Сандберг сподели пред aftonbladet.se, че е бил заплашван от фенове на "сините". По думите му, двама привърженици са се появили пред дома му и са го предупредили да напусне възможно най-скоро отбора и страната, в противен случай всички кости в тялото му ще бъдат строшени.

Изгоненият от Левски Сандберг си намери нов отбор

"Контузих коляното си, а от клуба поискаха да тренирам само месец след това. Казах им, че е невъзможно и, че дори не мога да го докосна. Дадоха ми специална програма, по която да работя, но нещата не се получаваха. Наложи се да се върна в Швеция. Там стана ясно, че положението не е добро. Отне ми пет месеца, но се възстанових, тренирах много всеки ден и станах по-добър", започна Сандберг.

Бранителят също така разкрива, че е бил пратен да тренира самостоятелно няколко месеца преди да бъде освободен. Също така, Сандберг разказва, че в съблекалнята редовно влизали недоволни фенове и искали сметка от играчите. Най-неприятният момент обаче остава този, при който една вечер на вратата му се появяват двама души, които по негови думи са били привърженици на Левски.

Левски разтрогна с още един

"Появиха се на вратата ми. Казаха ми да напусна страната, ако ли не ще счупят всички кости в тялото ми. Аз просто бях ужасен. Не знаех дали нямат нож или нещо друго в себе си. Така и не разбрах защо дойдоха. Може би поради факта, че бях контузен или защото не бях се появявал на терена доста време. Така и не узнах причината", започна Сандберг.