Нов сезон и отново е време за дербито на град Пловдив. И докато Под тепетата тече трескава подготовка за големия мач, двама футболисти, бивши съотборници от Дунав, в събота ще се превърнат в съперници в едно от най-емоционалните дербита в България.

Бирсент Карагарен от Локомотив Пловдив и Васил Шопов от Ботев Пловдив.

Срещата е от 5-ия кръг на Първа лига и е отт 18.30 часа на стадиона в Коматево.

Можете да следите развитието на мача минута по минута в GONG.BG.

Също така можете да гледате двубоя по DIEMA SPORT и PLAY DIEMAXTRA и да слушате развитието му по Дарик радио.

Битката за Пловдив: Карагарен срещу Шопов

източник: Нова Броудкастинг Груп

„Стиловете ни са различни, но качествата ни са сходни. Много добре дриблира с топката, комбинативен е, умее да завършва атаките и да подава и мисля, че това го отличава от другите играчи“, казва Шопов за колегата си Карагарен, който обясни:

„С Васко се разбирах доста добре. Той е доста добър футболист и играе много добре с топката, има нужната техника, знае къде да застане, кога да подаде, точен пас има, доста е опасен. Ще трябва да вземем мерки с него."

През лятото Карагарен се завърна при „смърфовете“ и въпреки, че е само на 25 години се оказа с капитанската лента на ръка.

„Когато си капитан на такъв голям отбор в България, нещата стават по-сложни. Всеки има по-големи очаквания, но мисля, че с времето ще се справя. Имал съм добри примери пред себе си, така че мисля, че ще се справя“, каза Карагарен.

„Този отбор на Ботев много допада на моя стил на игра. Знаех, че тук ще се впиша. Имах и други предложения, но щом съм тук, няма какво да коментирам“, разказа Шопов.

„Казах му, че няма да сгреши“, вметна Бирсент Карагарен.

Битката за Пловдив: Карагарен срещу Шопов

източник: Нова Броудкастинг Груп

„Тук съм с жена ми и дъщеричката ни. На тях им харесва града, а щом това е така, значи и на мен ми е добре“, продължи Васил Шопов.

„Един професионален играч не бива да се поддава на емоциите. Знам, че този мач е много важен. Усещам го и от домакина. Трябва да подходим с внимание. Щом за хората този мач е така важен и за нас футболистите, като част от тима, трябва да е така. Ботев превъзхожда другите отбори с колектива, който има, с умението да задържа топката и с точни подавания да излиза от пресата на съперника“, коментира Шопов.

„Силните страни на Локомотив са, че имаме търпение да изчакаме момента си. Бързи сме на контри. От защита в нападение се пренасяме бързо“, обясни Карагарен.