Старозагорското дерби Берое - Верея е част от 33-ия кръг, първа шестица в елитната ни дивизия. Двата тима се изправят един срещу друг в неделя, 6 май, от 20 ч. Мача ще следим минута по минута в Gong.bg, както и с картина по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA И PLAY GONG.

Берое запази третата позиция във временното класиране в продължение на 4 кръга, преди да я отстъпи отново на сините след 0:4 срещу Левски. Никога преди това беройци не бяха част от Топ 3 в моментното подреждане.

В плейофите Берое не допусна гол единствено в старозагорското дерби, завършило 3:0 за зелените на 6 април т.г.

От сезона, в който беройци стигнаха до първата си и единствена шампионска титла – 1985/86 г., няма футболист на тима, който в рамките на едно първенство да е вкарал повече от 16-те гола на Педро Еуженио. Тогава Мюмюн Кашмер вкара 23 в 29 срещи.

Верея спечели само една точка в плейофите и вече има повече точки в актива си (36) единствено в сравнение с отборите, които ще разпределят местата между 11-ото и 14-ото – Дунав (31), Пирин Бл (30), Етър (28) и Витоша (13).

Четири кръга преди края Верея вече знае точното си място в крайното класиране – шестото. Тимът определено доиграва сезона, след като постигна целта си да се спаси от изпадане.

Но дали ще гарнира това и с успех в дербито на Стара Загора, предстои да разберем съвсем скоро.