Витоша Бистрица записа 6 загуби в последните си 7 мача в Първа лига и сега опонентът изглежда подходящ за успех. Двата тима се изправят един срещу друг в четвъртък (6 декември от 12:30 часа в ефира на NOVA SPORT.

На пътя на Бистрица се изправя Верея, който максимално затрудни Локо Пд и дори бе близо до първа победа.

Вратарят на Витоша Бистрица Християн Василев е контузен, а Радко Мутафчийски е под въпрос.

Ето и любопитни факти преди двубоя:

  • С Верея бистричани изиграха историческия си първи мач на своя клубен стадион в полите на Витоша – на 28 август м.г., когато загубиха от заралии с 0:3.
  • Всички 32 гола за Витоша, откакто тимът е член на елита, бяха вкарани от българи, само двама чужденци са записали участия за отбора – Пол Отофе през миналия сезон и Анти Рения в началото на сегашния.
  • Стефан Христов вкара последния си гол точно във вратата на Верея при единствената победа на бистричани над този съперник досега – 1:0 на 20 август т.г. Нападателят е най-близо от своите съотборници да стане първият футболист на тима с 50 мача в елита (има 46).
  • 3:0 в Бистрица на 28 август 2017 г. е най-голямата победа за верейци на чужд терен, откакто те се подвизават в елита.
  • Верея е в серия от 14 поредни загуби на чужд терен в първенството (6 от тях в края на миналия сезон, 8 – през настоящия). Головата разлика на верейци навън в този период е 4-45.
  • В миналия кръг срещу Локо Пд за първи път през сезона Верея поведе на два пъти в резултата, но в крайна сметка стигна само до една точка – 2:2. В този двубой и Здравко Илиев, и Дино Мартинович откриха головите си сметки за старозагорци.