Левски стигна до четвърта поредна победа, макар че този път никак не беше убедителен при вземането на трите точки. "Сините" бяха доста беззъби в атака, но благодарение на две дузпи надделяха с 2:1 като гости на Нефтохимик. Така те излязоха на върха за първи път този сезон, макар че в неделя е мачът на лидера Дунав. 

Героят беше Роман Прохазка, който и двата пъти запази хладнокръвие от 11-те метра, като вторият път беше в 93-та минута. Всичко това се случи в 100-ия му мач със синия екип във всички турнири. 

Словакът даде преднина на левскарите в 25-та минута, но в 53-та Иван Вълчанов изравни след рикошет в тялото на Александър Драгомиров Александров. Но драмата беше запазена за края, когато левскарите получиха втора дузпа за глупава игра с ръка на Костадин Велков в 92-та минута и с помощта на гредата Прохазка оформи крайния резултат. 

Мачът започна равностойно, а домакините бяха първите, които имаха претенции към съдията. Това стана още във 2-та минута, след като Живко Петков се откъсна в наказателното поле на Левски и падна след съприкосновение с Александър Александров. 

Реферът Волен Чинков предпочете да не надува свирката и да не дава дузпа в тази ситуация. Малко по-късно той подходи по същия начин, след като защитник на "шейховете" задържа с ръка Антонио Аниете в наказателното си поле. 

Така мачът вървеше без чисти положения до 24-та минута. Тогава след един корнер Сашо Александров стреля към вратата, когато вратарят Янко Георгиев изби за домакините. Но в тази ситуация Марко Ранджелович подкоси Георги Костадинов и реферът този път даде дузпа. 

Нарушението на сърбина беше налице, но домакините имаха претенции, че при удара преди това на Александров, Костадинов е бил в засада. Повторенията обаче показаха, че той е бил на една линия със защитник на "зелените". 

Зад топката застана Роман Прохазка, който разстреля Георгиев за 1:0. Така словакът се разписа в своя мач номер 100 за "сините" във всички турнири. След това мачът стана доста двуостър. 

Малко след гола Божидар Краев можеше да удвои за гостите, но ударът му от чиста ситуация в наказателното поле мина на сантиметри встрани от вратата. В 31-та минута грешникът Ранджелович можеше да изравни, но ударът му с глава от 5-6 метра беше прекалено слаб и Боян Йоргачевич улови. 

До почивката левскарите имаха още един шанс да се разпишат, но в 39-та минута Туден Адениджи, който си изработи сам положението в наказателното поле, стреля от малък ъгъл над вратата. 

В края на полувремето бургазлии стигнаха до няколко статични положения, при които можеше да се стигне дои разбърквания в наказателното поле на гостите, но в крайна сметка нямаше нищо опасно за Йоргачевич и в крайна сметка почивката дойде при гол аванс за Левски. 

През втората част домакините изравниха сякаш от нищото. В 53-та минута Иван Вълчанов напредна в половината на Левски и стреля от 20-ина метра, топката не беше опасна, но рикошира в гърба на Александър Драгомиров Александров и излъга Боян Йоргачевич, който само я плесна в горната част на мрежата си - 1:1. 

Последва по-активна игра на гостите, но с малко положения. А и домакините имаха шанс да направят пълен обрат в 65-та минута, когато получиха право да изпълнят пряк свободен удар на 17-18 метра пред вратата на Левски, но Иван Вълчанов стреля над вратата. 

В тези минути столичани бяха доста беззъби и атаките им рухваха точно преди последния пас. В 70-та минута за тях на терена се появи Илиан Мицански, който направи официален дебют за клуба в този момент. 

Последва много накъсана игра, като играчите на домакините не спираха да се търкалят по терена заради схващания на краката. На практика в тези минути футбол нямаше, а напъните на Левски в атака, бяха доста безплодни. 

Гостите пробваха някакви центрирания, които обаче бяха доста безидейни и бяха овладявани или от защитата на противника, или от вратаря Янко Георгиев. В крайна сметка, в тези минути сериозни опасности и пред двете врати нямаше. 

В края на мача натискът на "сините" беше повече стихиен, отколкото организиран. Домакините отявлено бавеха времето и само чакаха последния съдийски сигнал. И тази тяхна тактика даваше резултат срещу беззъбите гости. 

Просто не се виждаше как Левски можеше да стигне до попадение и дойде безумната постъпка на Костадин Велков от състава на домакините в 92-та минута. Той игра с ръка в наказателното поле при едно безобидно центриране и без да е провокиран за това. Реферът нямаше какво да направи и даде абсолютно категорична втора дузпа. От нея Прохазка стреля в гредата, но топката се оплете в мрежата - 2:1 за Левски в последните секунди. 

В крайна сметка в последните секунди не се стигна до сериозни положения и "сините" взеха трите точки, макар че с играта си не убедиха, че ги заслужават. Така взеха четвъртата си поредна победа и излязоха на върха в класирането. 

Нефтохимик: Янко Георгиев, Костадин Велков, Виктор Хомей, Ангел Грънчов, Марко Ранджелович, Мариян Огнянов, Любомир Божинов, Иван Вълчанов, Александър Ив. Александров, Николай Дюлгеров, Живко Петков;

Резерви: Стоян Колев, Боян Георгиевски, Иво Малинов, Румен Руменов, Георги Чакъров, Марио Рашич, Костадин Хазуров;

Левски: Боян Йоргачевич, Георги Костадинов, Александър Др. Александров, Димитър Пиргов, Франсис Нар, Александър Ем. Александров, Роман Прохазка, Джереми Де Ноойер, Божидар Краев, Бабатунде Адениджи, Антонио Аниете;

Резерви: Иван Чворович, Веселин Минев, Сърджан Лукин, Ивайло Найденов, Мехди Бурабия, Станислав Иванов, Илиан Мицански.