Левски разгроми със 7:0 Верея Стара Загора в двубой от 13-ия кръг на Първа лига пред 10 000 зрители на "Герена". Головото шоу предложи качествен футбол на феновете, а головете за успеха реализираха Мариани (2), Костов (2), Нуно Рейш, Тиам и Ейолфсон. Гостите играха с човек по-малко от 44-ата минута, когато Мачадзе беше изгонен с директен червен картон.

Още в 9-ата минута на срещата след центриране от корнер на Мариани, Антон Огнянов не успя да изчисти добре кълбото, което попадна в Рейш и той матира Цинцарски. Десет минути по-късно Милош Цветкович центрира добре отдясно, намери Станислав Костов, който не остави шансове на вратаря на Верея, за да направи резултата 2:0.

В 43-ата минута на срещата Мачадзе фаулира в наказателното поле Иван Горанов, сваляйки го на тревата, последва дузпа, която беше реализирана от Мариани, а нарушителят беше изгонен с директен червен картон.

През втората част отново Левски беше единствения тим на терена. В 49-ата минута на двубоя Станислав Костов реализира своя 11-ти гол от старта на сезона, след като се освободи от двама бранители на Верея, получавайки пас от Мариани и се разписа с красив удар за 4:0.

В 57-ата минута на срещата Мариани се разписа за 5:0, след като получи пас от Кабрал отдясно и не остави шансове на Цинцарски с точен диагонален удар. В 74-ата минута на двубоя Хали Тиам направи резултата 6:0, след като получи пас от Обертан. Минута преди попадението Станислав Костов се разписа, но беше в положение на засада и попадение нямаше.

Последва и греда на Нашименто, който стреля добре, Цинцарски отклони кълбото, което нацели напречната греда.

Крайният резултат беше оформен от Ейолфсон в края на двубоя, след като се разписа, получавайки топката след изпълнение на корнер. След този успех Левски излезе начело в класирането с актив от 31 точки, с мач повече от шампионите от Лудогорец. Верея е на последното място с 4 точки.

След двете си попадения в мача Костов вече има 11 попадения в Първа лига и е лидер при голмайсторите.

Съставите на двата отбора:

Левски: Митрев, Горанов, Ейолфсон, Мариани, Цветкович, Рейш, Тиам, Кабрал, Яблонски, Костов, Обертан

Верея: Цинцарски, Косут, Василиев, Курупис, Мачадзе, Мечев, Малек, Илиев, Мартинович, Огнянов, Вушурович

съдия: Радослав Гидженов (Пловдив)