От лагера на Ботев информираха, че във връзка с промените в Закона за опазване на обществения ред, билети за двубоя с Локомотив Пловдив няма да се продават в деня на срещата - събота, 18-и август.

Текстът в Закона забранява в деня на мача да се продават пропуски само в случаите, когато двубоите са определени като такива с "висок риск", а пловдивското дерби попада в тази графа. 

Ботев ще предостави възможност на своите привърженици да закупуват билети на предварителна продажба в продължение на четири дни - от вторник до петък, включително. Разпространението на талоните ще се извършва в клубния фен-магазин, който ще работи от 10:00 до 18:00 часа във вторник, сряда, четвъртък и петък.

Ще се продават билети за Централната Трибуна (10 лв.), Трибуна Юг (8 лв.) и Трибуна Север (12 лв.), като на северната трибуна ще бъдат допускани САМО деца с придружители. Притежатели на билет за Трибуна Север, които опитат да влязат в сектора без дете, няма да бъдат допускани в него. 

ПФК Ботев ще предостави пропуските за Сектор Гости на ръководството на Локомотив, което ще има ангажимента да организира и информира своите привърженици за начина на разпространението им.