Старши треньорът на Пирин Милен Радуканов избухна срещу съдийството след загубата от Черно море във Варна с 1:2 в мач от 27-ия кръг на Първа професионална лига.

Според Радуканов в трети пореден мач друг е главният герой, визирайки реферите. Наставникът на Пирин призна, че в клуба има неизплатени финансови възнаграждения на футболистите.

Милен Радуканов не пожела да коментира случая с положителната допинг проба на играч на Пирин, както и да коментира кой е въпросният футболист.

"За съжаление загубихме трети мач поред. Търся обяснение. Нашите качества и възможности ги знам. Не мога да изисквам чудеса от футболистите. Само поздравявам футболистите. Трети мач поред - друг главен герой. За съжаление не двата отбора, което е жалко. Срещу отбора на Пирин трети мач поред е жалко. Ние сме със скромни възможности. Опитваме да се надиграваме с Черно море. Но бутане, бутане, бутане. Отчаян съм доста да ви кажа какво се случва като цяла.

"Той развали целия мач. Даже и колегите от Черно море са на същото мнение. Може ли обратен тъч да ни дава.. За да не вкараме гол случайно, дава обратен тъч. Смях, смях. Много смях", коментира Милен Радуканов, визирайки главния рефер.

Главен съдия на мача Черно море - Пирин бе Валентин Железов.

"Вкараха ни, изравнихме еднага. Нормално се държахме на терена. Хубаво, допуснали сме грешки, но той не ни остава да играем. За всяка нещо фаул, а срещу нас - нищо. Тези тънките неща са ми ясни. Те са толкова плоски, че не знаят и как да го направят. Да, за един тъч - може да вкараме гол", каза още Радуканов.

Освен за ситуацията с Радослав Кирилов, Радуканов протестира още: "Имаше ситуации и пред второто полувреме. Вкарахме гол, а той го отмени. Не видях Преслав какво направи, за да свири фаул. Хубаво, продължаваме да играем. Всички срещу Пирин ще играят. Най-лесно е. При нас се знае ситуацията. Продължаваме да се борим. До последно ще се борим. ще направим всичко възможно с колегите. Как ще се случи и по какъв начин - ще видим. Да, лошо е, че не получаваме помощ от никъде. Определена група се борим и е трудно да се случи. Няма как срещу всичко да се борим сами. Ние каквото можем спортно-техническата част се опитваме да го правим. Виждате, че сме по-скромна група, а сега и трима ни излизат. Ще продължаваме да го правим", сподели още Радуканов.

Попитан дали има неизплатени финансови задължения към играчите в Пирин и забавянето на две заплати, треньорът потвърди:

"Не ми е приятно да ми задавате този въпрос. Така са нещата за съжаление. Беше всичко изчистено, сега пак е така. Затова казвам - трябва всички да искаме и да гледаме в една поксока за спасението на Пирин. Трудно се случва на този етап. Нормално е футболистите да са малко демотивирани. Нормално, те играят за пари, гледат семейства. Все пак мисля, че с футболистите правим каквото можем."

Милен Радуканов не пожела да коментира темата с положителната допинг проба на футболист от Пирин. 

"Не искам да коментирам този въпрос, защото няма още официално и не е моя работа. Има ръководство, те могат да дадат повече информация. Не е приятно. Нямам коментар по темата", заяви Радуканов, който не пожела да коментира дали става въпрос за Димитър Благов.