Днес отборът на Берое приключи втората част от зимната си подготовка, която се проведе в Белек, Турция. Тимът отпътува за България рано тази сутрин и се очаква да пристигне в Стара Загора привечер. Подготовката на отбора продължава с една тренировка утре, след което играчите ще получат два дни почивка. Заниманията ще бъдат продължени в понеделник на базата под Аязмото.

Берое записа две победи и две загуби в контролните си срещи на турска земя. Старозагорци се наложиха с 1:0 над Амкар Перм и с 2:1 над украинския Верес. Загубите дойдоха в проверките срещу Заглембе Любин с 1:2 и срещу Вардар Скопие с 0:1. Преди пристигането в Турция Берое победи с 3:0 Созопол и с 2:1 Марица Пловдив.

Старши треньорът на тима Александър Томаш сподели задоволството си от свършената работа по време на лагера. „Забелязвам, че с времето подобряваме доста различни компоненти от играта. Има неща, които не ми харесват, но ще наблягаме и работим. Надявам се с всеки изминал ден да подобряваме абсолютно всичко в клуба. Като цяло съм доволен, но имаме много работа“, каза Томаш. Той съобщи, че до старта на официалните срещи ще се търси освежаване на играчите и навлизане в спортна форма.

До подновяването на шампионата Берое ще се готви изцяло на своята база. Последната проверка на тима ще бъде срещу Славия. Часът и мястото на контролата ще бъдат обявени допълнително.