Берое започна подготовка с 24 футболисти и само едно ново попълнение – вратарят Георги Аргилашки, който се присъедини към състава на Александър Томаш, след като разтрогна договора си с Верея. На проби е Астор Килези от Ксакамкс.

Карлос Охене и Марко Адамович ще се включат по-късно в подготовката. Сърбинът се очаква да се присъедини от утре към тима, докато ганаецът е получил два дни по-дълга почивка. 

Първата част от подготовката ще бъде проведена изцяло в Стара Загора, а на 17 януари отборът заминава на лагер в Белек, Турция.

Известни са и съперниците и датите за контролни срещи. Първата проверка за годината е на 13 януари срещу Созопол в Стара Загора. В Турция ще бъдат изиграни 4 контролни срещи, а на път за лагера - в Кърджали, отборът ще срещне местния Арда. В югоизточната ни съседка Берое ще играе с полския Заглебие Любин, македонския Вардар Скопие, руския Амкар Перм и чешкия Сигма Оломоуц.

Последната контролна среща преди подновяването на шампионата е срещу Славия на 9 или 10 февруари.

Георги Аргилашки

източник: Beroe.bg

Берое започва официалните си двубои за годината от Първа професионална лига с гостуване на Черно море във Варна.

Групата на Берое:

Вратари: Душан Перниш, Георги Аргилашки, Богомил Цинцарски, Иван Гошев

Защитници: Камен Хаджиев, Иван Иванов, Павел Виданов, Георги Динков, Милен Желев, Веселин Пенев, Матеус Леони, Емин Ахмед

Халфове: Мартин Райнов, Борислав Цонев, Кохей Като, Никола Гавов, Надим Ангелов, Костадин Пеев, Александър Енев, Астор Килези

Нападатели: Мартин Камбуров, Педро Еуженио, Антон Карачанаков, Серджиу Негруц

Берое

източник: Beroe.bg