Берое надигра категорично и победи с 2:0 Славия като домакин в мач от 17-ия кръг на Първа лига.

Берое беше по-добрият отбор през първите 30 минути на мача, но Антонис Стергиакис спаси два опасни удара, а Мартин Райнов стреля на сантиметри от гредата и Славия се размина с гол в собствената си врата.

Столичаните пък отговориха в 33-та минута с опасна атака, при която Омар Абуд се озова на добра позиция в наказателното поле, но стреля много слабо и във вратаря на старозагорците Душан Перниш.

Берое удари първата си от общо три греди в добавеното време на първата част, когато Антон Карачанаков разтресе напречния стълб с много силен шут.

Домакините повториха упражнението с удар на Мартин Райнов в 63-та минута, но само две по-късно капитанът на старозагорците се разписа за 1:0.

Педро Еуженио този път уцели горната греда, топката попадна в Мартин Камбуров и Антонис Стергиакис спаси неговия удар, но след това халфът на националния тим Райнов вкара на празна врата. Славия пропусна две добри положения преди гола на Берое.

Перниш спаси опасен удар на Иван Минчев, а Матеус Леони спря контраатака на "белите", при която те имаха числено предимство пред наказателното поле и топка в краката на бързия бек Омар Абуд.

Берое реши мача в своя полза в 86-та минута, когато Карлос Охене завърши бърза атака с гол. Камбуров получи пас от Райнов на дъгата, след което се завъртя и подаде на спринтиращия отляво Педро Еуженио, който подаде на Охене и той се разписа за крайното 2:0.

Славия завърши мача удар на Галин Иванов в гредата в добавеното време.