След прекъсването за националните отбори Първа професионална лига се завръща се по-бързо от предвиденото. Или пък не, в зависимост от гледната точка. Днес от 17,30 часа в Стара Загора Берое и Лудогорец ще имат възможността да наваксат двубоя помежду си от първия кръг на първенството, който по програма трябваше да се състои в края на юли.

Студиото преди мача започва в 17 часа по телевизия DIEMA SPORT, която ще излъчи срещата пряко. Сблъсъкът между беройци и разградчани можете да проследите още онлайн на GONG PLAY и на честотите на Дарик радио.

Именно този мач беше тема за полемики през последните месеци, тъй като бе отложен още преди официалния старт на шампионата, а причината бяха европейските ангажименти на Лудогорец. Така двата отбора тръгнаха направо от 2-ия кръг, когато Берое победи Славия с 2:1 в София, а шампионите разгромиха Ботев Пловдив с 4:1.

Шампионската лига отново ще витае в мислите на „орлите“, които няма как да пренебрегнат факта, че в средата на следващата седмица ще приемат Базел в може би най-важния си мач от група А на Шампионската лига. В същото време залогът става още по-голям заради простата сметка, че при победа над Берое Лудогорец за първи път през кампанията еднолично ще оглави класирането в Първа лига. На този етап разградчани имат 31 точки, колкото и лидера Левски, който през цялото време досега бе с мач повече.

Няма съмнение, че шампионът ще е големият фаворит под Аязмото, където съумява да играе доста успешно. От 8-те шампионатни успеха на „орлите“ над Берое половината са постигнати именно в дома на противника. На ниво Първа лига шампионите имат само една загуба в Стара Загора, където са регистрирали и още три ремита.

„Зелено-белите“ от своя страна не са тим, който е свикнал да отстъпва лесно у дома. Освен всичко друго те се намират в отчаяна нужда от точки, които да ги върнат обратно в челната 6-ица на класирането. Берое влиза в срещата като 7-и в таблицата със 17 пункта, колкото има 8-ия Локомотив Пловдив. Шестият Ботев Пловдив е с точка повече.

Берое може да почерпи самочувствие и от това, че спечели последния двубой срещу Лудогорец. Това се случи в края на април миналата година, когато старозагорци победиха с 2:0 коронования вече шампион насред „Лудогорец Арена“.