Берое си гарантира четвъртото място в Първа лига кръг преди края на редовния сезон. Момчетата на Александър Томаш се наложиха с 2:0 при гостуването си на Локомотив Пловдив в откриващия програмата на 25-ия кръг мач.

Попаденията за успеха бяха дело на Мартин Камбуров, който наказа бившия си тим за първи път насред Лаута, но в знак на уважение не се зарадва. Това бе гол номер198 в кариерата на нападателя. Педро Еуженио оформи по-изразителния успех. Победата на заралии можеше да е и класическа, но мощен удар на Рубен Бригидо се отби в напречната греда.

Домакините на няколко пъти имаха претенции за дузпа, които обаче съдията Ангел Ангелов не уважи.

През втората част на срещата емоциите взеха връх, като имаше остро сперечкване между играчите на двата тима, в което се намесиха и хора от щаба на пловдивчани. Симеон Райков, който бе резерва, също се включи в мелето и изгоря с червен картон.

В класирането Берое е 4-ти с 44 точки. Локо Пд е седми с 28.

Домакините заплашиха вратата на Берое чрез две статични положения в първите десетина минути на срещата. Първо в седмата минута фаул бе отсъден в полза на „смърфовете“ за нарушение срещу Димо Бакалов, но след изпълнението му топката бе изчистена в корнер. След центрирането от него, играта бе изнесена в предни позиции.

Заралии организираха нелоша атаката в 14-ата минута, когато Мартин Райнов опита с едно докосване да изведе Мартин Камбуров, но замисълът им явно бе разгадан и подаването бе пресечено.

В 16-ата Локо Пд направи много опасна атака. Елитон получи от Анте Аралица и нахлу отдясно в пеналта. Вместо обаче да завърши сам, той върна леко назад към Веселин Марчев, който бе на линията на дузпата, вдясно. Това се оказа лоша идея и бранител на гостите веднага отне топката.

Момчетата на Александър Томаш спретнаха отлична атака в 32-ата минута, когато Мартин Райнов изведе опасно Матеус Леони, но страничният рефер развя флага си. Останаха съществени съмнения дали съдийското решение е било коректно.  

Две минути по-късно старозагорци удариха греда. При изпълнение на корнер отляво по атаката, Педро Еуженио комбинира с Рубен Бригидо. Последният от наказателното поле нанесе мощен изстрел под диагонал, с който разтресе напречната греда. Последва светкавична намеса на Илко Пиргов, който изби в корнер. От него не произлезе нищо.

Само 4 минути по-късно „черно-белите“ имаха претенции за дузпа. При центриране на Елитон отдясно в наказателното поле от фаул, Димитър Везалов опита да нанесе удар с глава, а топката от близка дистанция срещна прибраната до тялото ръка на Мартин Райнов. Домакините поискаха посочване на бялата точка, но реферът Ангел Ангелов даде знак играта да продължи.

Мартин Камбуров стреля от дистанция в 40-ата минута, но не достатъчно силно и Илко Пиргов се справи с лекота.

Не много дълго след подновяването на играта след почивката локомотивци имаха нови претенции за дузпа. Това се случи в 58-ата минута, когато Муса Мохамед напредна по левия фланг, след това центрира остро в наказателното поле, а Иван Иванов препречи пътя на топката. Домакините протестираха бурно, че бранителят си е помогнал с ръка в тази ситуация, но Ангел Ангелов остана безмълвен и остави играта да продължи.

Точно в 60-ата минута страстите взеха връх. След единоборство между Карлос Охене и Игор Банович край тъчлинията, играчът на заралии си помогна с ръце. Последва съдийски сигнал, а футболистът на гостите направи опит да разкара топката. Така напрежението се повиши още, а човек от скамейката на Локомотив Пд хвана за гушата Охене. В тази неприятна ситуация намиращият се на резервната скамейка на „смърфовете“ Симеон Райков опита да ритне Охене, за което бе изгонен с директен червен картон. Самият Охене бе декориран в жълто в тази ситуация.

Малко след това, в 67-ата минута Берое излезе напред в резултата. След изпълнение на корнер отдясно на вратата на Пиргов, топката бе разиграна късо, а Везалов и Елитон изпуснаха Мартин Камбуров. Той от близка дистанция порази мрежата на бившия си тим, а в знак на уважение не изрази радостта си - 1:0.

В 73-ата минута след фаул в полза на пловдивчани, Аралица нанесе обещаващ удар, който обаче бе майсторски париран от Душан Перниш.

Берое удвои аванса си в 76-ата минута. Боби Цонев изведе много прецизно Педро Еуженио, който се справи с бранителите и прокара топката в долния десен ъгъл на Пиргов за 2:0.

Три минути преди края на редовното време Абделхаким Буна нахлу отляво в пеналта на заралии. Там Желев понечи да го спре, като се получи съприкосновение помежду им, а футболистът на тима от Града под тепетата падна на терена. Ангел Ангелов вдигна жълт картон за симулация.

В заключителните минути Умарбаев влезе остро Еуженио край тъчлинията, но реферът прецени да покаже само жълт картон. 

Стартовите единадесеторки:

Локомотив Пловдив: Илко Пиргов, Димитър Везалов, Стивън Езе, Муса Мухамед, Янко Ангелов, Елитон Жуниор, Игор Банович, Веселин Марчев, Димо Бакалов, Абделхаким Нур Буна, Анте Аралица

Берое: Душан Перниш, Милен Желев, Иван Иванов, Мартин Райнов, Карлос Охене, Мартин Камбуров, Марко Адамович, Рубен Бригидо, Матеус Леони, Камен Хаджиев, Педро Еуженио