Изпълнителният директор на Берое и председател на борда на директорите Илко Русев заяви, че отборът планира да се подсили с едно-две нови попълнения преди началото на втория етап от сезона.

В същото време старозагорци ще преотстъпят вратаря Михаил Михайлов и Пламен Тенев, за да трупат игрови опит.

Изпълнителният директор на Берое каза, че се опитва в отбора да се изгради един гръбнак от футболисти и именно това е било причината за подновяването на договорите на Карлос Охене и Мартин Райнов.

„Карлос Охене си заслужи удължаването на договора. Той е един от основните футболисти в първия отбор. Има много добри качества. Той е футболист на една прекрасна възраст – 24 години. Пред него има доста път във футболната кариера. Треньорският екип и спортният директор са изключително доволни от него. Беше нормално да вложим усилия и да удължим неговия договор с цел да дадем бъдеще на един отбор, който с малко корекции да върви напред в своето развитие. Основен проблем в повечето отбори е голямото текучество на футболисти. Много трудно е да се започва от начало, от началото и пак от начало. Опитваме се да изградим един гръбнак и в следващите трансферни прозорци с много малко на брой футболисти да се опитаме да подобрим качеството на отбора. Това бе основната цел. С Мартин Райнов направихме същото. Предстои да вземем решение за някои други футболисти. Идеята ни е през летния период да имаме един гръбнак на отбора и само на някои постове да търсим футболисти“, коментира Русев в интервю за Gong.bg.

„Най-вероятно ще преотстъпим един от младите ни вратари – Михаил Михайлов, както имаме идея да преотстъпим и Пламен Тенев. Нашата цел е те да трупат игрови минути. Освен тях двамата, не смятаме да освобождаваме никой. Тежка контузия получи Фирцулеску и в момента дори ни липсват футболисти. На нас в момента дори ни липсват футболисти. Ако има възможност ще подсилим отбора с едно-две момчета през зимния период", добави изпълнителният директор на Берое.

Шефът на Берое: Четвъртото място е изцяло заслуга на Томаш и екипа му

Русев: Няма да е нелогично Камбуров да продължи в Берое и през следващия сезон

"Ние знаем от какво имаме нужда в момента, тъй като групата ни не е толкова голяма като численост. Нещата винаги опират до това дали ще намерим подходящи хора. Работим в тази насока. Ако намерим това, което смятаме, че ще ни бъде от полза и се разберем, ще вземем футболисти. Ако не успеем, смятам, че имаме никак не лош отбор и ще продължим да работим и да си изиграем мачовете от втория дял на шампионата“, каза още Илко Русев.