Един от младите и перспективни български играчи Александър Василев е първото ново попълнение на Берое за предстоящия сезон, след като днес подписа своя договор с клуба. Той е привлечен като свободен агент, а за последно игра в Лудогорец. Василев играе като полузащитник и веднъж вече е носил екипа на Берое. Той бе привлечен под наем от разградчани през лятото на 2016 г. и изигра 19 мача, в които реализира едно попадение. Василев ще започне подготовка с Берое на 11 юни, когато е първото занимание за сезона.

Александър Василев е роден  в Стражица, като юношеската си кариера започва в местния Левски. Впоследствие преминава и през детско-юношеската школа на Видима-Раковски Севлиево и Чавдар Етрополе, като с последните подписва и първия си професионален договор през 2012 година. В същия сезон изиграва 23 срещи, защитавайки екипа на Чавдар, в които се разписва веднъж. През сезон 2013/14 става част от втородивизионния Калиакра Каварна, като във визитката си има записани 24 двубоя отново с едно попадение.

През лятото на 2014 година се присъединява към шампиона Лудогорец и за два сезона при разградчани е записал 20 срещи и едно попадение в първия отбор и 14 двубоя и 2 гола за втория състав. След престоя си в Берое той записва 15 мача и 4 гола за първия състав, както и 14 срещи и 2 попадения за отбора на разградчани във Втора професионална лига.

Александър Василев е преминал през всички юношески формации на националния отбор по футбол, както и 11 срещи за младежкия национален отбор.