Берое приема Лудогорец в мач от 35-ия кръг на първата шестица в Първа лига. Първият двубой между двата тима след края на редовния сезон остави горчив привкус в старозагорци. Домакините определено ще търсят реванш след разгромното поражение от 0:7 в Разград.

Не пропускайте да гледате срещата на живо по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. Също така можете да я проследите минута по минута на GONG.BG и пряко по честотите на Дарик радио.

Берое е спечелил в досегашните си шампионатни двубои с лудогорци в Стара Загора толкова точки, колкото и в Разград – по 5 (по 1 победи и 2 равенства у дома и навън).

Тимът, ръководен от Александър Томаш, обаче е в серия от 5 поредни шампионатни загуби срещу "орлите" без отбелязан гол. Последните попадения за беройци бяха на 22 май 2016 г. при победата с 2:0 в Разград, когато на вратата на лудогорци бе Георги Аргилашки.

В последните 7 двубоя Антон Карачанаков влиза на терена все от пейката. За последно бе титуляр на 24 май т.г. при домакинска победа с 2:1 над Етър, когато направи и последната си асистенция. Винаги в предишните си 7 сезона на елита е вкарвал повече от сегашния си 1 гол в първенството.

Що се отнася до разградчани, те няма какво да губят, след като вече триуфмираха с титлата в първенството и се очаква да излязат на терена с доста експериментален състава.

7:0 в предишния двубой със заралии на 19 април стана най-голямата домакинска победа на разградчани, откакто зелените се подвизават в елита. Предишната бе 6:0 над Славия на 11 септември 2011 г., но бе постигната в Каварна.

Два кръга преди края Лудогорец води с 11 точки преднина пред втория ЦСКА и теоретично все още е възможно да изравни рекорда на Първа лига за най-голям аванс на шампиона пред подгласника му - през 1993/94 г. Левски изпревари ЦСКА със 17 пункта.

В миналия кръг срещу Левски 17-годишният Доминик Янков стана едва вторият млад футболист на Лудогорец, записал дебют в Първа лига през настоящия сезон, след Ерол Дост. С Янков българите играли за шампионите станаха 8.