Неделната програма на 17-ия кръг в Първа професионална лига стартира в 15,00 часа с двубой от втората половина на таблицата, който ще противопостави Берое и Нефтохимик.

Със сигурност преди началото на сезона никой не очакваше от старозагорци да се намират на толкова незавидно място в класирането към момента. Със своите 18 точки отборът заема 10-ата позиция и се намира на цели 10 от челната 6-ица, в която през втората фаза на шампионата ще се разпределят евроквотите. Именно за да се гони тази цел беше назначен и треньорът Ферарио Спасов, след като Александър Димитров подаде оставка след 9-ия кръг.

Спасов пое отбора в края на октомври и дебютира с победа над Монтана (2:1). Оттогава досега обаче старозагорци не успяха да добавят друг успех и вече са в серия от 5 поредни срещи без победа (2 равенства и 3 загуби). Това доведе и до масова чистка в състава, като се очаква клубът да освободи 7 футболисти. Христофор Хубчев вече не е част от „зелено-белите“, а скоро раздяла ще има още с Педро Маркес, Том, Неманя Милисавлевич, Станислав Дрянов, Васил Панайотов и Маркитос.

С оглед на кризата в лагера на съперника Нефтохимик в никакъв случай не идва като обречен под Аязмото. Бургазлии спечелиха у дома с 1:0 в първия си дуел с Берое, а голямата им цел е да се отдръпнат колкото се може по-далеч от дъното. Тимът на Христо Янев, който отстъпи с 0:2 от ЦСКА-София през седмицата, има едва 12 точки и е предпоследен в подреждането. Само Монтана (8 т.) има по-лош точков актив.

Гледайте двубоят Берое-Нефтохимик пряко в ефира на DIEMA SPORT 2, онлайн на платформата GONG PLAY и на честотите на Дарик радио.