Левски продължава да играе ужасяващо в последните си мачове и да губи точки със слаба игра. Поредният мач, в който "сините" бяха бледа сянка на самите себе си беше гостуването в Стара Загора на Берое, което лидерът в един момент от сезона загуби с 1:2. 

Мартин Камбуров за кой ли път наказа любимата си жертва, като това беше първият му гол с екипа на заралии в мрежата на столичани. Той откри в края на първата част, преди Габриел Обертан с невероятна тупалка да изравни в 77-та минута. 

ИГРАЧ НА МАЧА: Мартин Камбуров (Берое)

Славиша Стоянович: Ще говоря с шефовете, готов съм да поема отговорността си

Камбуров: Не ми е било фиксидея да вкарам на Левски, но се радвам

Томаш: Tова бе стандартният Левски, не се притесняваме от провали

Но това статукво се задържа само минутка, преди Александър Василев да се възползва от поредния подарък на защитата на съперника и оставен сам между двама защитници във вратарското поле, шмугна топката между краката на вратаря, за да донесе успеха на тима си. 

Така Левски продължи да криволичи, а в последните мачове е просто трагичен. Берое пък съкрати изоставането си от челните позиции и отново може да мечтае за местата, които разпределят квотите за Лига Европа следващия сезон. 

Началото предложи предимно битка в средата на терена, като чистите положения не бяха особено много. Макар че още в 5-та минута се откри първият шанс за играч на гостите. Тогава Габриел Обертан се озова на стрелкова позиция около границата на наказателното поле, но изстрелът му беше спасен от Душан Перниш. 

Последва равностойна битка, в която левскарите атакуваха повече, но ударите им или бяха крайно неточни, или бяха твърде слаби, за да затруднят стража на противника. Домакините пък разчитаха на центрирания и далечни удари, но нямаха също успех. 

Втората чиста ситуация преди почивката отново беше за "сините", когато в 27-та минута след едно центриране на Паулиньо Станислав Костов отклони за Жерсон Кабрал, но неговият удар рикошира в защитник и излезе в корнер. 

Още един хубав шанс имаше за столичани в 30-та минута, когато Паулиньо беше изпуснат от защитата на Берое и беше оставен сам в наказателното поле при едно центриране, но отигра несериозно и прати изгодната топка високо над вратата в аут. 

Още в ответната атака дойде и първата сериозна възможност за старозагорци. Тогава Мартин Камбуров получи една топка около точката на дузпата и стреля без забавяне, но вратарят Мартин Полачек плонжира и изби. 

В тези минути домакините овладяха инициативата и бяха по-опасни, докато съперникът им показваше все по-слаба игра. И левскарите бяха наказани за нея в 39-та минута от Мартин Камбуров. Тогава Давиде Мариани направи престъпна грешка пред наказателното поле и подари топката на нападателя. 

Ветеранът не се поколеба и направи бързо двойно подаване с Борислав Цонев, който го изведе зад защитата сам срещу вратаря. Топреализаторът на Берое излъга Полачек и търкулна топката в опразнената врата за 1:0. Това беше първият му гол срещу Левски с екипа на беройци, но общо 16-и срещу този съперник в историята. И 216-и в родния елит. 

При този резултат дойде и почивката, въпреки че гостите се опитаха да измислят нещо в заключителните минути на полувремето, но това не им се удаде и се прибраха в съблекалнята си с увесени носове, а играта им определено не беше нещо впечатляващо. 

След подновяването на играта левскарите започнаха по-активно, като Жерсон Кабрал и Серджиу Буш пробваха два далечни удара, които бяха идеални в мъгливото време. Но те не затрудниха Душан Перниш, който се справи безпроблемно с тези ситуации. 

Постепенно обаче този устрем в "синьо" умря, старозагорци не просто изравниха играта, но и държаха уверено топката, за да прекратят каквито и да било опасности пред вратата си. Единствен Станислав Костов пробва да стреля от дистанция след час игра, но твърде безопасно за Перниш. 

Всъщност, в тези минути гостите опитваха единствено с далечни удари да затрудняват съперниковия страж. И превърнаха в стрелбище тази част от терена, но така и не успяваха да намерят очертанията на вратата. Това стори и Давиде Мариани в 64-та минута, като не успя да уцели вратата от изгодна позиция. 

Беройци се чувстваха много комфортно в тази ситуация. Съперникът им не успяваше да измисли нищо интересно, а те без особен проблем държаха контрола на събитията на терена. И не си даваха зор да търсят втори гол, защото изглеждаше, че и този ще им е достатъчен. 

Хубава възможност за "сините" се откри в 71-та минута, когато Милош Цветкович центрира много добре за Серджиу Буш в наказателното поле, който се пребори със защитник за позиция. Ударът му обаче беше забит с глава в земята, а тя прескочи горната греда след отскока и излезе в аут. 

И малко след това настъпиха лудите минути в мача. Първо в 77-та минута Габриел Обертан демонстрира класата си, когато получи топката на левия фланг, нахлу сам до дъгата и оттам изстреля мощен шут, който се оплете в мрежата за 1:1. 

Но радостта от гола за гостите не трая дълго. Още в ответната атака Мартин Райнов намери Мартин Камбуров, който продължи за Борислав Цонев. Юношата на Левски центрира пред вратарското поле, там двама защитници на гостите заспаха и позволиха на Александър Василев да стреля с коляно от 5 метра и да мушне топката между краката на вратаря Мартин Полачек. 

Това окончателно уби устрема на гостите. Домакините пропиляха няколко интересни шанса, те пробваха с далечни изстрели и центрирания да затруднят вратаря на съперника си, но не успяха. В тези минути те бяха по-близо до трети гол, отколкото съперникът им до втори. 

До края на мача "сините" бяха твърде беззъби и разчитаха на няколко центрирания от корнер, за да стигнат до равенството. Но ударите на Хали Тиам, Нуно Рейш и Габриел Обертан не намериха очертанията на вратата. 

Така момчетата на Славиша Стоянович се примириха със загубата и затвърдиха впечатленията, че се намират в страшна дупка в края на годината. Единствената добра новина за Левски след този мач беше, че предстои двумесечна пауза, в която да бъдат отстранени грешките. 

Стартовите състави

Берое: Душан Перниш, Милен Желев, Александър Цветков, Мартин Райнов, Мартин Камбуров, Борислав Цонев, Иван Бандаловски, Алфредо Мартинс, Матеус Леони Камен Хаджиев, Иван Минчев;

Левски: Мартин Полачек, Иван Горанов, Паулиньо, Давиде Мариани, Молаш Цветкович, Нуно Рейш, Хали Тиам, Жерсон Кабрал, Давид Яблонски, Станислав Костов, Габриел Обертан.