Берое и Анортозис завършиха 1:1 в контролна среща, която се игра в Банско. Това бе трета последна контрола за старозагорци по време на подготвителния им лагер в планинския курорт. Попадението за Берое в контролата отбеляза Меска в 79-та минута. Последното ново попълнение на отбора Вандерсон не взе участие в двубоя.

Старши треньорът Александър Томаш изпробва защитника Ерол Алкан, който е на проби. Холандският бранител започна като титуляр и игра през първото полувреме в срещата.

Димитър Бербатов започна като титуляр за Берое, но остана на терена само в първите няколко минути, тъй като получи травма и бе сменен в 12-та минута от Иван Минчев.

Берое срещна много сериозни затруднения при изграждането на своите атаки през първото полувреме. Фланговете на старозагорци не работеха достатъчно добре. Липсваше достатъчно острота в нападение, а през първата част отборът не намери начин да застраши по-сериозно вратата на кипърския тим.

Анортозис създаде първата опасност в мача в 22-та минута, когато Ника Качарава премина през Георги Ангелов, след което излезе на добра позиция, но се засуети и топката му бе избита.

Кипърците организираха нова добра атака в 38-та минута, когато Даниел Пранджич комбинира с Михал Дуриш, който стреля, но Иван Бандаловски се намеси решаващо и успя да блокира удара.

В заключителните моменти на първото полувреме след центриране в наказателното поле на Берое, Гордън Шилденфелд стреля с глава, но Душан Перниш спаси.

Анортозис поведе в резултата в 47-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Берое, Камен Хаджиев увисна и Качарава вкара от непосредствена близост във вратата на Перниш.

Берое промени своя облик след полученото попадение и започна да играе много по-добре в офанзивен план. В 51-та минута Мартин Камбуров подаде към Борислав Цонев, който бе изведен на добра позиция и стреля, но вратарят на Анортозис успя да спаси.

Борислав Цонев взаимодейства с Александър Василев в 65-та минута, а последният стреля, но изпрати топката на сантиметри над напречната греда в аут.

Минута по-късно се стигна до грозни сцени на терена. Дуглао се спречка с Борислав Цонев, след което в мелето се включиха и други футболисти. В крайна сметка съдията изгони с директени червени картони Дуглао и Цонев. След това бразилецът си позволи да ритне в гърба халфа на Берое, което още повече нажежи обстановката. Мачът бе прекъснат за около пет минути. В крайна сметка двамата треньори направиха смени и на мястото на Цонев в игра се появи Алфредо Мартинс, който направи своя неофициален дебют за Берое. Бразилецът пропусна първите две контроли на старозагорци от лагера в Банско заради контузия.

Берое успя да изравни резултата в 79-та минута, когато Меска отбеляза своя първи гол с екипа на старозагорци. Алфредо Мартинс отне топката и попададе към Иван Минчев. Той веднага комбинира с Меска, който бе изведен сам срещу вратаря на Анортозис и не пропусна да вкара.

Меска отправи удар от разстояние в 83-та минута, но не успя да намери очертанията на вратта на Анортозис.

Берое предстои да изиграе контрола през следващата седмица, а съперникът предстои да бъде уточнен.

Берое: Душан Перниш (61‘ Георги Аргилашки) – Иван Бандаловски, Ерол Алкан (46‘ Борислав Цонев (70‘ Алфредо Мартинс), Георги Ангелов (46‘ Камен Хаджиев), Матеус Леони (71' Валентин Иванов) – Мартин Райнов (61‘ Карлос Охене), Александър Цветков, Рубен Бригидо (61‘ Александър Василев) – Драгош Фирцулеску (59‘ Милен Желев), Мартин Камбуров (59‘ Меска), Димитър Бербатов (12‘ Иван Минчев)