Венцислав Бенгюзов замени Благоевград със Стара Загора и един от най-силните играчи в тима на Илиан Илиев Верея.

"Играя моята си игра. Но това се дължи и на треньорите, защото направихме и хубава подготовка. Футболът е отборна игра. Чувствам се подготвен."

"Миналата година играхме почти същия отбор. Добър отбор се прави не като се взимат нови на всеки 6 месеца. Това е начинът и при нас се виждат резултатите."

"Не се делим на българи и чужденци. И разбира се, Илиан Илиев, който се е доказал. Най-важното нещо е, че на терена всички са равни, а на терена не играят парите. Всички момчета го доказваме. Знаем за финансовите проблеми. Ако иска президентът да запази отбора, трябва да започне да изчиства нещата."

"Левски е един от грандовете, но ние отиваме да се надиграваме. Излизаме със самочувствие и имаме доста точки. Каквото стане."

"Аз съм от Кресна. След това преминах в Благоевград. После баща ми записа без да знам на проби в Литекс. Те ме харесаха, а аз си бях наумил друго. Там ме изградиха като футболист. Там съм тренирал с най-добрите треньори в България и съм благодарен на всички там."

"От малък съм фен на Левски и исках да играя в Левски. Така се стекоха нещата, че останах в Ловеч. Исках на "Герена", но в крайна сметка съм благодарен на баща ми."

"Аз съм фен и на Челси, така че може да ме поканите за някой мач на Челси, няма да откажа", завърши Бенгюзов.