Александру Бенга е добре познато име за футболните фенове в България.

В миналото румънецът игра за Ботев Пловдив, а от лятото е част от състава на Септември София.

„Това е вторият ми период в България. Това е добър опит за мен. Има разлика между Септември и Ботев. Знаете, че „жълто-черните“ са голям клуб за България, клуб с много фенове и традиции. В Септември е по-различно. Идеята тук е да се развиват младите футболисти. Трябва да кажем, че тук определено има добри таланти“, коментира защитникът на Септември.

Със своите 29-години, Бенга е един от най-опитните в състава на столичани.

„Около мен има много млади момчета. Те имат качества, а това е важно в тренировките, защото ми помагат и на мен. Аз мога само да им давам съвети. Имаме нужното качество в отбора, но имахме нужда и от увереност. Смятам, че в последните мачове показахме възможностите си и спечелихме точки. Това е важно за нас. Искаме да продължим да се представяме така“, допълни той пред DIEMA SPORT.

„Не знам какви са причините за десетте поредни загуби в началото на сезона. В началото също започнахме добре. Записахме онази изразителна победа над Черно море. След това обаче имаше спад. Има и такива периоди понякога. Млад отбор сме и дори понякога да играем добре, можем да не спечелим точки“, заяви още Александру Бенга.