Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев си позволи да отправи една-единствена реплика по повод съдийството на Петър Доровски по време на мача срещу Дунав от 10-ия кръг на Първа лига. Наставникът заяви, че след победата с 3:0 и предшестващата над Черно море с 1:0 вече не е много сигурен за какви нарушения в наказателното поле трябва да се свирят дузпи.

Имаше ли дузпа за ЦСКА в самото начало срещу Черно море?

И в двете споменати срещи „червените” имаха основателни претенции да очакват наказателни удари. Във Варна още в самото начало на срещата вратарят Евгени Боровик повали Станислав Манолев в наказателното поле, но тогава реферът Стефан Апостолов остана безмълвен. Снощи на „Българска армия” ситуацията с единоборството между Мирослав Будинов и Фернандо Каранга беше още по-ясна, ала вместо с 11-метров удар тя завърши с отсъждане на корнер. Първият гол за „червените” срещу русенци падна едва в 56-ата минута.

Нов съдийски рецидив в ущърб на ЦСКА

„Не бива да се изнервяме, когато първият гол не падне бързо. Да, добре е да вкараме ранен гол, но в края на краищата футболът се играе 90 и няколко минути или докато свири съдията. Виждате колко мачове се решават в края на срещата, когато по-добре подготвеният отбор прави по-малко грешки”, коментира Белчев пред клубната телевизия на ЦСКА.

„Не съм споменал нарочно съдията. Не знам, не искам… Вече ми се обърка представата за това кое е дузпа и кое – не. Не искам да коментирам повече”, допълни наставникът.