Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев даде своето обяснение затова, че воденият от него тим бе далеч като игра и резултат от първата контрола, когато разгроми Дзянсу Сунин с 8:0. Срещу другия китайски съперник Тиендзин Теда ЦСКА направи 1:1.

„Имаше неща, които през първото полувреме се получиха добре. През второто отстъпихме инициативата. Няма как – 48 часа след мача със Спартак Москва. Не сме очаквали, че разликата бе 8:0 в резултата от мача с Дзянсу. Днес умората бе малко по-голяма.”

„Винаги има повод за притеснение. Ще играем в България със сериозни отбори. Положенията трябва да ги реализираме.”

„Свършихме голям обеч от работа на лагера. Всяка победа е добра, но резултатите в контролите не са най-важните. Добър и ползотворен лагер. Сега трябва да възстановим футболистите и да продължим подготовката в България.”

„Вече 90% сме готови за първенството, трябва да изчистим няккои технико-тактически неща.”

„Постоянно говоря, че ни липсваше владеенето на топката, но зависи колко ни позволява противникът. Когато се приберем в България, ще трябва да държим топката и да играем дълбоко в полето на съперника в аншето първенство.”

„Новинет бързо се интегрират, те са опитни футболисти. Има какво още да се желае, но попълненията са добри”, завърши Стамен Белчев.