Много вълнения и футболни емоции ще предизвикат предстоящите баражи за място в Лига Европа, както и за оцеляване и промоция в елита. Интригуващите футболни срещи от изключителна важност са на 24 и 25 май, и ще бъдат излъчени директно по DIEMA XTRA, както и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA.

Левски надви Верея с 2:0 като гост и така си осигури трето място в крайното класиране на Първа лига с 64 точки в актива си. По този начин „Сините“ отиват на бараж за участие в Лига Европа за втора поредна година. Четвъртият Берое имаше малък шанс да измести Левски от третата позиция, но го пропиля след загуба от ЦСКА с 0:1.

Според регламента, третият отбор, получил право да участва в Лига Европа чрез крайното класиране, излиза в пряк двубой с победителя във втората осмица, като залогът е именно мястото на третия представител на България в европейския турнир. Решаващата среща ще бъде Левски – Черно море, след като „моряците“ успяха да надвият Локомотив Пловдив.

На 24 май, четвъртък, от 20.30 часа ще стане ясно кой ще бъде последният роден участник в Лига Европа – Левски или Черно море. Не пропускайте да проследите интригата на живо в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

И още вълнения от футболния терен – на 24 и 25 май предстоят други две важни срещи, а залогът е място в Първа професионална лига през следващия сезон. Завършилият на 12-о място Дунав ще има възможност да защити мястото си в елита в пряк двубой с третия във Втора Лига - Царско село.

Решаващата битка е на 24 май в 17.30 часа и ще бъде излъчена пряко по DIEMA SPORT.

Последната среща за сезона в българския футбол е на 25 май от 20.00 часа, когато един срещу друг ще се изправят 13-я отбор от елита Витоша срещу втория във втория ешелон Локомотив София. Сблъсъкът ще бъде излъчен директно по DIEMA SPORT.

Кой ще си осигури място на Лига Европа и как ще изглежда елитът през следващия сезон – отговорите на 24 и 25 май директно по DIEMA SPORT, както и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA.