Наставникът на Етър Велико Търново Красимир Балъков демонстрира оптимизъм преди тежката серия на „виолетовите“ срещу ЦСКА, Левски и Лудогорец. След ремито с Черно море 1:1 в мача от 23-ия кръг на Първа лига, специалистът не отхвърли възможността „болярите“ да вземат точки от предстоящите тежки сблъсъци.

„Искам да поздравя всички фенове, които бяха днес на стадиона, както и тези, които са били пред телевизорите, защото днес е един велик празник. Мисля, че и двата отбора дадоха всичко от себе си и направиха силна битка, с характер. За съжаление, ние отново не успяхме да спечелим. В 75-76-ата минута останахме с човек по-малко. Поне минималното успяхме да вземем. Така, че от резултата съм доволен, от играта донякъде, но има какво да коригираме“, започна откровено Красимир Балъков пред камерата на DIEMA SPORT.

„Липсват ни точките, които ни слагат под знаменател борещ се за оставане. Бил съм в такава ситуация в Бундеслигата. Спасихме се в последния мач, а през следващия сезон играхме в Шампионска лига. Всичко е психология. Това не бива да се подценява. Ние работим върху това, събирам след всеки мач играчите. Аз съм доволен от колектива и атмосферата. Само така имаме шанс да се спасим“, добави специалистът.

На въпрос дали Денис Григич ще е готов за идните битки, Балъков каза: „Това трябва да го каже докторът. Той има оплакване, един нерв, където сега е по-добре. Дано утре да тренира. Ако е добре, може да го използваме“.

„Тези мачове с Левски, ЦСКА, Лудогорец, не трябва да трупаме опит, да се опитаме да вземем каквото е възможно, ние не сънуваме. Наясно сме, че ще е тежко, но не сме обречени. Понякога там, където най-малко очакваш, взимаш точки“.

„Да, взехме точки на ЦСКА. Защо в следващите три мача пак да не вземем точки“, запита за финал Балъков.