Старши треньорът на Етър Красимир Балъков остана доволен след победата с 1:0 над Пирин в реванша от плейаутите на Първа лига. След общ резултат 3:1 в двете срещи великотърновци ще играят бараж за избягване на допълнителните плейофи срещу Дунав Русе.

Етър приземи храбрите "орлета" и е все по-близо до спасението

“Бяхме по-силни в тактическата дисциплина, която поисках от момчетата, от заряда и характера. Трябваше на този пирински дух да влезем много здраво и да стъпим много здраво на терена. Първото полувреме имаше един момент, в който си помислих, че може да ни пречупят, но за мое щастие успяхме да се настроим отново и заиграхме по-добре. Търпение поисках от футболистите и да се играе без страх”, каза Балъков.

“Бяхме подготвени за този подход от страна на Пирин. Пак казвам, в началото започнахме добре. Послед имаше един период, в който влязохме в техния филм, така да се каже на български, което не беше добре. Бързо излязохме и за наш късмет успяхме да се стабилизираме и да проведем мача така, както си искаме”, допълни той.

“Във футбола, когато биеш винаги е позитивно, когато губиш винаги е негативно. Да се насладим днес на победата. Ние още нищо не сме направили, тъй като ни чака здрав мач срещу друг много силен противник – Дунав Русе. Трябва да се възстановим по най-добрия начин. Със спокойствие се постигат успехи”, заяви още наставникът на великотърновци.

“Сблъсъкът с Дунав ще бъде тактически. Важното е да не допуснем голове и да вкараме, колкото се може повече. Изходът няма да се реши от един мач. Ще бъдат два много здрави сблъсъка. Все пак и те имат добро самочувствие след победата си над Витоша с 3:1. Ние успяхме да покачим самочувствието след тази трудно победа. Етър, Пирин и Дунав не са някакви големи гиганти, обаче са отбори на общините си, така да е каже и играят футбол без минимална подкрепа, от когото и да било”, смята Балъков.

“Орачев го познавам добре. Много амбициозен и качествен треньор. Знам, че е човек, който иска винаги победата”, завърши той.