Старши треньорът на Етър Велико Търново Красимир Балъков не остана впечатлен от играта на съперника Ботев Враца в първия мач от кръга, завършил 0:0. Според него врачани са играли изненадващо дефанзивно в края, докато неговият отбор е опитал да играе футбол.

"Противникът беше с по-свежи сили, но в края на краищата очаквах да бъде по-тежко за нас, оказа се, че за нас беше по-лесно в края. Явно 0:0 ги устройваше, рушаха, ние трябваше да се бием в един автобус на пеналта, нашата цел е да играем футбол. И да не вкараме, няма проблем, но трябва да играем креативно и да търсим гола", заяви Бала.

"Нормално е Ботев Враца да е по-свеж в началото, ние в края играехме изцяло в тяхната половина, докато те имаха някакви изритани топки."

"Не може да бием всички мачове. Умората си казва думата, може би има и психология. Аз съм доволен от тяхната реакция и желание за победа. Що се отнася до другите срещи, всеки един професионален футболист си знае задълженията, аз като треньор ще търся максималното. Имаме цел, не сме я постигнали още на 100%."

Балъков отказа да обяви предварително целта на извънредната пресконференция, която ще даде след двубоя. "Елате на пресконференцията, не е някаква голяма сензация, но засяга мен и бъдещето на Етър. Аз и преди да я направя тази пресконференция, не знам какви слухове има. Аз правя договора винаги за 1 година, и после решавам дали продължавам или не. Управителният съвет също."