Старши треньорът на Етър Велико Търново Красимир Балъков направи реална преценка на случилото се на мача с Витоша в Бистрица, който завърши без победител 1:1. След загубените две точки в София, великотърновци значително намалиха шансовете си за класиране в Топ 6. Според Балъков обаче те все още са налице.

„Не мисля, че сме загубили шансовете си за топ 6. Виждате колко оспорвани двубои има. Шансовете са още там. Очаквах трите точки днес, но на фона на показаното, особено през първото полувреме, не ги заслужавахме. Не отговорихме на агресията на Витоша. Знаехме, че това ще бъде най-тежкия ни мач до края на редовния сезон”, коментира Балъков.

„Казах това и в публичното пространство, но понякога моите думи явно не стигат до ушите и главите на моите хора. Трябва да си вземат бележки и поука особено за представянето през първото полувреме. Витоша беше много добре подготвен. Затвориха много добре бековете ни. Наложи се да ги сменя, заради тактическата постройка”, продължи той.

Относно дузпата за Витоша през първото полувреме, Балъков призна, че такава е имало, въпреки бурната реакция при отсъждането ѝ.

„Претенции винаги имаш в такива ситуации. Винаги показваш реакция, но след като гледах положението, мисля, че правилно съдията отсъди дузпа”, призна Балъков.

„До мача с ЦСКА има много време. Най-важното е да си починем. Аз съм по-спокоен за такива мачове срещу ЦСКА и Славия, защото те са отбори, които искат да играят футбол. Ние играем мач за мач. Темата за първата шестица дойде на базата на многото точки, които събрахме през първия полусезон и в началото на втория. Ако успеем да вземем максимален брой точки, дори да не успеем за първата шестица, ще бъдем сред първите във втората половина”, каза още специалистът.