Чака ни много тежък сезон, затова трябва да бъдем подготвени по най-добрия начин, това заяви главният мениджър на Етър Красимир Балъков преди подновяването на първенството. 

"Подготовката мина на високо ниво, много малко от състезателите имаха проблеми. Както казаха момчетата, ние сме като една фамилия и трябва всички заедно да сме като един стиснат юмрук, защото ситуацията е такава, че нямаме право на грешки поне откъм заряд на игра, желание и борба. Даваме всичко от себе си и ние като ръководството, и самите футболисти, но ни трябва още време. Първият мач е много важен за нас, ако го спечелим - да могат футболистите да добият и повече самочувствие и настроение."

"Очаквам стадион "Ивайло" да е пълен повече, отколкото миналия полусезон. Това за мен лично, а и за футболистите, ще бъде много важно в такъв отговорен мач", заяви главният мениджър на Етър ВТ Красимир Балъков на пресконференцията преди първия двубой със Септември. 

Наказан за едни мач е Алиуне Бадара, а под въпрос са Яни Пехливанов и Ерик Почански, които тренираха на облекчен режим, и участието им ще се решава утре.

"Исках още един нападател за още по-голяма конкуренция, като се има предвид и че имаме и много жълти картони. Бадара е много важен за нас, но е наказан за първия мач и трябва да търсим варианти. Знаем какво може Иван Петков, Стефан Неделчев се прибра от Ботев Гълъбово, но исках и още един играч отпред. Все още не сме се отказали да търсим. Петков за моя радост издържа цялата подготовка безпроблемно и е напълно готов, проблемът с ръката му е също решен. Това, което той може и искаме е когато играе, да си вкарва головете. Той е винаги там, където е топката, голаджия, който е важен за нас."

"Конкуренцията е голяма на всеки пост, но в събота можем да започнем само с 11 футболисти. Другите ще си чакат шанса, защото в това първенство имаме много сгъстена програма - събота-вторник-събота. Ще ни трябват всичките играчи", увери Красимир Балъков. Трима капитани ще има Етър ВТ занапред - това са Иван Стоянов, Георги Сърмов и Венцислав Василев. Изчаках подготовката в Турция, за да видя как работи всеки и по какъв начин се залага в отбора, и изградихме йерархията в тима. Иван Стоянов си остава първи капитан, втори ще бъде Георги Сърмов, който е много опитен футболист и ще бъде стълб в отбора с начина си на мислене и професионализма си. Сърмов е от хората, на които ще разчитам изключително много. Третият капитан ще бъде Венци Василев, също опитен играч, който за жалост отсъстваше есента поради контузия. Напълно здрав е вече, изкара отлична подготовка и на него разчитаме на сто процента. Тези трима капитани трябва да поддържат колектива в отбора и да създават добра атмосфера, ние, треньорите, ще имаме много повече изисквания към тях", заяви Красимир Балъков./БТА