Красимир Балъков се завърна у дома, за да помогне на Етър в битката за оцеляване в Първа лига. Легендата на Велико Търново и българския футбол обаче изрази опасения и известни притеснения относно големите очаквания, които неговата лично провокира.

„Усещам в много хора настроение и позитивни очаквания. Това малко ме притеснява, защото едно връщане на авторитет като мен, който съм градил във времето, не означава, че от днес за утре всичко ще се оправи“, коментира Балъков.

„Вие знаете как е в България. Всички хора искат всичко да се оправи възможно най-бързо. Аз обаче имам един призив към тях – да имат търпение. Не много, поне малко, защото футболът не се прави за 10 или 15 дни“, каза още той.

Какво успя да подобри Красимир Балъков откакто пое Етър?

За кратко време успяхме да променим много неща. Нещата, които се опитваме да променим са тези неща, които бяха негативни през първия полусезон. През него получихме много попадения от стандартни ситуации. Искахме също да стабилизраме защитата. Тъй като футболно стояхме добре на терена, надигравали сме по-големи отбори, но се пропуквахме в защита.“

Наставникът на „виолетовите“ също разкри любопитни неща около формата на управление в Етър. Великотърновци са единственият тим в България, който се управлява по английски модел.

Чуйте още от Красимир Балъков в прикаченото видео.