Старши треноьрът на Етър Велико Търново Красимир Балъков коментира предстоящото гостуване на Ботев Враца, което е в събота, 18 август, от 21.00 часа. Специалистът заяви, че "болярите" се познават добре с врачани и са наясно, че ги очаква емоционална среща на стадион "Огоста" в Монтана. Новакът в Първа лига домакинства там, тъй като неговият стадион е в ремонт в момента.

Добрата новина за Балъков преди срещата е, че Иван Скерлев се завръща в групата, след като наказанието му изтече. За двубоя етърци няма да могат отново да разчитат на контузените Венцислав Василев и Яни Пехливанов.  

"Подготовката за мача с Ботев (Враца) протича нормално, като се изключи липсата на контузените Венци Василев и Яни Пехливанов. Няма да можем да ги използваме, но в строя се завръща Иван Скерлев. Засега всички останали са в добро състояние", започна Балъков, цитиран от клубния сайт.

"Наясно сме, че особено след победата на врачани над Септември ни чака зареден с енергия и емоционален двубой. Ние си разчитаме на нашата стратегия и начин на игра и се надяваме това, което досега сме показали, да го задържим и да направим крачка напред и да се поздравим евентуално с успех в Монтана. Това би било добре преди следващото ни домакинство срещу Левски", продължи Балъков.

"Но най-важното е футболистите да показват това, което изискваме от тях и което те могат и са го показвали неведнъж. Искаме да направим един добър мач, да направим спектакъл и да покажем, че отбори, които са били във Втора лига, също могат да играят на ниво, подходящо за елита".

"В този мач няма фаворити, може да се случи всичко. Всичко е въпрос на ден, на мотивация, на шанс, на малко късмет. Познаваме се много добре и футболисти, и треньори, няма с какво да се изненадаме. Нека хората, които дойдат на стадиона, да почувстват една добра атмосфера, да видят емоционален мач и нека победи този, който заслужава”, коментира още Красимир Балъков.