Старши треньорът на Етър Велико Търново Красимир Балъков поздрави момчетата си въпреки загубата с 1:2 от Берое в 22-ия кръг на Първа лига. Наставникът остана доволен от борбеността и характера, демонстрирани от неговите „боляри” през второто полувреме въпреки негативния резултат.

Старозагорци успяха да вкарат втория си гол във финалните секунди на първата част и това се оказа решаващо.

Берое отказа Етър след страхотен мач под Аязмото

„На фона на пълните 90 минути изиграхме доста стойностен мач. Играхме срещу един солиден съперник като Берое. Рабира се, трябваше да вземем точки. Можеше и равен резултат да бъде. Може би леките и елементарни наглед индивидуални грешки доведоха резултата до 1:2 точно преди почивката. През второто полувреме се върнахме в мача. Може би нататък в първенството такива мачове ще ги печелим. Аз обаче знам под какво напрежение играят момчетата сега, когато точките са нужни”, коментира Балъков.

„Върху формата на играчите напрежението не влияе, те играят добре. Проблемът е този натиск, който имаме – да взимаме точки на всяка цена. Индивидуалните грешки ги има при всеки отбор. При нас се случват в този период, когато са ни най-много нужни точките. Аз съм убеден, че с упорство и характер този късмет ще се върне и ще започнем да печелим точки.”

„Една или две ситуации могат да имат огромно влияние върху крайния изход. Вторият гол бе важен за Берое, успокои техния отбор. През второто полувреме показахме голям характер и воля за победа. Това е похвално. На тази основа трябва да стъпим и да продължим работата си оттук нататък.”

„Каквото е било преди, сега нещата са много различни. Борба за оставане в Първа лига е нещо по-различно от това да започнем сезона с този отбор и след тази подготовка, която направихме. Никога нямаше да допускаме такива грешки. Трябва ни една победа и нещата ще си дойдат на мястото.”

„Първенството е много равностойно. Освен ЦСКА, Левски и Лудогорец, които са по-напред, всички останали да долу-горе равностойни. Всичко зависи от формата, в която се намират, влагането им в мачовете и мъничко късмет”, завърши Балъков.