Старши треньорът на Етър Красимир Балъков беше доволен от представянето на момчетата си в мача с ЦСКА, макар да загубиха с 1:3. Той разкри кой е ключовият момент в двубоя, за да се стигне именно до тази развръзка.

"Блокира отборът за 10 минути след първия гол и получи втори. Този гол разколеба отбора. Макар че се върнахме с хубав гол, не можахме да направим това, което направихме преди почивката. Бяхме сигурни, че ако задържим резултата 0:0 и играем така, както преди почивката, ЦСКА трябваше да тръгне по-рисково напред и ние да търсим шанса си."

"За съжаление, психологията и таймигнът в този мач бяха срещу нас. Те вкараха първи гол и не можахме да се доберем до успех. Доволен съм от характера на момчетата. Жалко е, че не успяхме да опровергаем приказките, че няма да дадем 100%. Които са гледали мача, видяха, че дадохме 100%", заяви Бала пред DIEMA SPORT и продължи с анализа си.

"Искахме търпение, искахме да си дойде моментът, в който да вкараме, а не да го насилваме. Първото полувреме се получи много добре, играхме качествен и грамотен футбол. Второто полувреме дойде една ситуация след наша елементарна грешка. Когато ти поведат, психолгията в мача се променя и не се получи това, което искахме", сподели той и разкри дали го притеснява изпуснатата позиция в Топ 6.

"Ние винаги искаме да играем с по-добри отбори, защото тогава се расте. В средата на терена и напред, индивидуалната класа на ЦСКА, Левски и Лудогорец е огромна. С този нисък бюджет нашите момчета показват, че можем да сме равни с големите. Трябва ни повече увереност и малко повече късмет."

"Войната се печели винаги през битки. Ние минаваме през най-различни битки. Отборът се обиграва, придобива облик, търпи развитие. И трябва това да е обица на ухото за момчетата, когато в моментното състояние 5-10 минути срещу големите отбори са решаващи."

"Това е липса на опит, ние сме втора година в А група, с един добре сглобен отбор. Показваме с играта си, че растем със седмици. Но за да бъдем горе нависоко, трябва ни още малко конкуренция, но все още не можем да си я позволим", добави Балъков и разкри дали липсата на играчи, преотстъпени именно от ЦСКА, е повлияло на изхода от мача.

"Гълъбов, Колев, всички ни липсваха. Те са хора, които играят огромна роля за конкуренцията в отбора и за жалост не можехме да ги ползваме. Може би с тях можеше да имаме по-добро представяне. Но не трябва да търсим оправдания. ЦСКА ни излъга с индивидуална класа, а не с играта си. Трябва да им отдадем заслуженото на моментите, в които успяха да го направят", завърши Бала.