Капитанът на Ботев Лъчезар Балтанов похвали съотборниците си за представянето им в мача с Левски. "Канарчетата" го спечелиха с 2:1, реализирайки пълен обрат и взимайки първа победа в Коматево този сезон. 

"Ние явно сме отбор за мачовете с големите отбори, тъй като с тях показваме добра игра. Дано така да бъде и в мачовете, които предстоят. Победихме Левски с добра игра. Бяхме по-добрият отбор."

"Мисля, че започнахме да си връщаме самочувствието. Направихме добри игри в Европа, но това се отрази в мачовете ни в първенството, но днес се радвам, че спечелихме напълно заслужено", сподели Балтанов.

Именно халфът реализира победното попадение в мрежата на родния му отбор. Той не се зарадва именно защото кариерата му започна на "Герена", но твърди, че този гол за него е като всеки друг. 

"Този гол за мен, гол, като всеки друг. Важното е, че победихме. Момчетата се раздадоха и зарадвахме всички хора, които бяха дошли на мача. Радвам се, че бихме в този мач. Не искам да коментирам съдийството. На терена се вижда едно, всеки е изнервен, но важното е да мислим позитивно", заяви Балтанов.

Накрая капитанът на Ботев коментира и драмите в клуба от неделния ден, които предшестваха мача. На заседание на ръководството летяха оставки, имаше неразбории, но той смята, че това не е повлияло на отбора.

"Нашата работа е на терена. Не гледаме какво се случва извън терена в ръководството. Там си има хора, които решават", заяви още полузащитникът на пловдивските "канарчета".