Капитанът на Ботев Лъчезар Балтанов сподели пред Дарик своите впечатления от подготовката на отбора в Турция като говори и за целите на "канарчетата" до края на сезона.

"Наблягаме на физическата подготовка, важното е, че няма сериозни контузии. Всички се стараем много, всичко е на много високо ниво и се стараем", заяви Балтанов.

"Запазихме ядрото на отбора и отборът само надгражда. Вкарваме много, но и допускаме много. Ако може да подобрим този аспект от играта, мисля, че всичко друго го имаме. Показахме и предния сезон, надявам се и това, което показахме в тези две контроли, да го покажем."

"Грешката ни беше, че загубихме много точки от отборите след нас в класирането. Но Ботев израства, има нужното самочувствие."

"Имаме два мача със Славия, ако се представим добре сме на финал, дай Боже. Но няма да изоставаме и първенството."

"Срещу Славия направихме два тежки мача за първенството, ако подходим сериозно ще сме финалист."

"Да играеш за България е чест, знам какво е, минал съм през всички гарнитури." 

Балтанов говори и за мечтата си да играе за Ботев на стадион "Христо Ботев: "Това е болна тема, на мен ми е мечта да стъпя на "Христо Ботев". Тези евротурнири ако се играеха там, щяхме да стигнем още по-напред. Няма какво да кажем за този въпрос."

"Представям си 15-20 хиляди на "Христо Ботев", ще е нещо уникално. Дай Боже финал за Купата, спечелване и колкото се може по-напред в първенството", допълни Балтанов.