Сръбският сайт Butasport разпространи днес информация, че нападателят на Ботев (Пловдив) Жоао Пауло може да премине в лидера в местното първенство и шампион на страната Цървена звезда (Белград). 

Интерес към Жоао Пауло проявява и българският участник в последното издание на Шампионската лига Лудогорец (Разград), а доста медии вече обявяват подобна сделка за сигурна.

Новината е публикувана и в Спортски журнал (Белград), където се обяснява, че Жоао Пауло трябва да замести португалеца Уго Виейра, за когото се твърди, че има оферти от Китай и Япония.

"Българските медии съобщават, че Жоао Пауло е близо до Лудогорец, но все още договор не е подписан", пише още Спортски журнал. Статистически 28-годишният футболист е истинска находка, като е вкарал 12 гола в 19 мача и се превърна в откритието на българското първенство.

Иначе той традиционно е играл в отбори от втора лига в родната си Бразилия, като има и кратък период в Република Корея.

Ако Лудогорец искат да привлекат футболиста, то едва ли клуб като Цървена звезда ще може да им създаде сериозна конкуренция, както като финанси, така и като позиции на българския пазар./БТА