Главният мениджър на Етър Красимир Балъков вярва, че отборът му ще се представи по-добре през новото първенство в сравнение с миналата година. 

Той смята, че първата част от първенството е важна, защото тогава се трупат точките, които ще дадат спокойствие по-нататък.

За него цел номер 1 е Етър да не бъде в битката за оцеляване или в последните четири отбора. Именно това налага трупане на точки още от самото начало.

"Малките професионални клубове имат нужда от финансиране, за да плащат на треньорите си. Имам 12 треньори в Търново, които си очакват парите. Всеки месец се борим да си получим доходите. Не става въпрос за милиони, а за нормални заплати. Това не е нормално в 21 век. Държавата трябва да помогне, за да имаме сигурни средства. Ние пак ще продължаваме да търсим рекламодатели и спонсори. Когато искаш по-големи средства, удряш на камък", обясни картината в града бившият национал.

След това той разкри очакванията си за мачовете на българските тимове в Европа, както и разказа впечатленията си от Световното първенство по футбол, което завърши преди два дни.

"Понякога първите кръгове в Европа са много трудни. Вече няма малки отбори. Рига вече са в първенство, докато ЦСКА още не е. Трябва да стискаме палци всички български отбори да продължат напред. Във втория кръг ще имаме ритъм. Като махнем мача между Вадуц и Левски, другите си свършиха работата".

"За съжаление, моите фаворити отпаднаха сравнително рано. Това бяха Португалия, Испания и Германия. Този Мондиал показа, че всички работят качествено и където има организация, дисциплина, ред и концепция, нещата се получават. Показа, че големите звезди и отбори, които не влязат в концепцията на треньора и колектива, и разчитат само на индивидуалност, не могат да постигнат големи успехи".

Къде на шега, къде сериозно, Балъков каза, че българският футбол също има принос за успеха и израстването на Франция. След успеха на неговото поколение преди 25 години, "петлите" вървят само нагоре и всеки турнир надграждат.

"Франция е показател. Тя съчетаваше дисциплина, ред, класа. При тях определящ беше балансът между дефанзивна и офанзивна стратегия. Не слагах Хърватия в сметките, но във футбола няма малки и големи, а можещи и по-малко можещи. Те имат много талантливи играчи. След Париж'93 изградиха нова концепция и там се раждат и създават футболисти"./БТА