Нападателят на Локомотив Пловдив Димо Бакалов е готов да се завърне на "Лудогорец Арена", но с екипа на пловдивчани.

В събота, от 17.30 часа Локо Пд гостува на шампионите, а Бакалов се надява успешната серия на "черно-белите" да продължи.

Бакалов е пълен с добри думи за новия наставник на Локомотив Едуард Ераносян: "Отскоро работим заедно, но миправи огромно впечатление философията му във футбола, обича да играем постепенно, да държим топката. Вървим в правилната посока. Ние му вярваме."

За откривател на Бакалов и таланта му е смятан Георги Дерменджиев, сега старши треньор на Лудогорец. Каква е истината? "Не ме е открил Бат Жоро, а Дуци Симонович. Бях юноша на клуба, той ни наблюдава, и след един мач ме извикаха. Бат Жоро никога не съм го виждал да излиза от кожата си, винаги е бил много премерен. Много пъти ми е помагал, и на терена, и извън него."

Бакалов реализира първия гол в елита за Лудогорец, и има три сезона зад гърба си с екипа на разградчани. "Бяхме домакини в Каварна, победихме Берое с 2:1 във втория кръг. Те поведоха, но аз изравних, а Станислав Генчев донесе победата. Не мислех, че ще станем шампиони, бяхме нов отбор, но си паснахме и бяхме добър колектив. Нищо не се е променило, освен че не играят почти българи, което е жалко. Поддържам връзка с Данчо Минев, много добри приятели сме."

"Изгарям от желание да вкарвам във всеки мач. Сладко е да вкараш на Лудогорец, ЦСКА, Левски, но важното е да побеждаваме," категоричен е Димо.

На 27 години Бакалов има и щастлив семеен живот, а след десетина дни има и рожден ден, който се надява да отбележи с победа в двубоя с Лудогорец.