Правителственият Авиоотряд 28 ще превози отборите на Ботев и Лудогорец за гостуванията им от третия предварителен кръг на Лига Европа и Шампионска лига за мачовете с Маритимо и Апоел Беер Шева.

Лудогорец преговаря с полски национал

Ръководствата на двата клуба изпитаха сериозни затруднения в последните няколко дни, за да осигурят чартър, с който да пътуват за двубоите. Причината е туристическия сезон и липсата на свободни самолети, които да могат да обслужат двете дестинации по желание на треньорите. Лудогорец заминава за Израел още утре в 9.30 сутринта с цел по-добра адаптация към специфичния климат.

Вратар на Лудогорец се разбра със Звезда

Ботев пък ще пътува за Мадейра следващата седмица, на 2 август. Лично министърът на спорта Красен Кралев е помогнал за осигуряването на правителствения самолет, като разбира се, двата клуба ще платят съответен наем.

От Лудогорец вече изказаха официалната си благодарност към министъра на спорта, чрез официалния си сайт, където се казва:

"Оценяваме високо вашето решаващо съдействие ПФК „Лудогорец 1945“ да използва услугите на правителствения Авиоотряд 28, в момент в който липсват възможности за пътуване, съобразено с професионалните стандарти във футбола. Предвид натоварения туристически сезон и липсата на удобни полети, единствено правителственият Авиоотряд 28 със самолета Airbus А 319-111 можеше да осигури навременно пристигане на отбора на ПФК „Лудогорец 1945“.

С вашата намеса още веднъж доказахте, че правите всичко по силите си да осигурите възможно най-добрите условия за развитието на футбола и спорта в България."