Старши треньорът на Лудогорец Пауло Аутуори бе доволен от интензитета в срещата с Берое, която завърши 1:1. Бразилският наставник на шампиона похвали двата отбора, които направиха много динамичен мач с редица положения пред двете врати.

„Мачът бе много интензивен и се радвам, че имаше такава динамика на мач от българския шампионат. За първи път виждам такъв мач в България. Който е победител трябва да знае, че има мачове като този и да се доказва точно в тези срещи. Ако искаме да постигнем целите си, то трябва да минем през подобни мачове. Този, който не е победител смята, че ще спечели всички мачове с лекота, което не е така. Поздравявам Берое. Отборът е много добре организиран с чудесни тактически идеи и планове. Треньорът им Александър Томаш е млад и трябва да приеме всичките ни поздравления. Имах възможността да го поздравя след края на мача. Смятам, че мачът бе много голям и съм доволен от начина на игра на моите футболисти”, бяха първите думи на Пауло Аутуори пред DIEMA SPORT.

“Не ме притеснява, че нямахме положение през първите 30 минути, тъй като мачът е 90. Тези неща са за хората, които анализират и правят статистики. Поздравление за вратаря на Берое, който се справи много добре. Моите футболисти се държаха много добре на терена. Бяхме ментално и физически настроени изцяло към този мач, а не за предстоящия с Видеотон. Имаме добре замислена стратегия за смяната на Марселиньо. Някои от играчите не участваха в срещата с Берое. Някои, като него, играха по-малко, защото не бива да се натоварват много за идния мач в сряда. Моята идея е не печеленето на един мач, а за целия сезон. Нужно е всички да бъдат в добро състояние. Случва се да има грешни отсъждания, но не искам да коментирам съдийството”.

„С Видеотон просто не бяхме ефективни. Реалността е, че създадохме много положения, но не успяхме да отбележим. Предстои ни реванш, в който трябва да вкараме голове”, завърши наставникът на Лудогорец.