Наставникът на Лудогорец Пауло Аутуори обясни коя е била основната причина за разгрома 4:1 над Ботев Враца, който неговият тим постигна в Първа лига. Бразилският наставник заяви, че и дума не може да става за сравнение между нивата в родния футболен елит и европейските клубни турнири.

Шампионите показаха настроение за игра след разочароващото си поражение 0:1 от Цюрих в Лига Европа и в Монтана доказаха, че могат да бележат купища голове. Според Аутуори лекотата, с която бе изкована победата над врачани, се дължи най-вече на факта, че по родните терени неговите играчи разполагат с повече време за мисъл и действия на терена.

„Когато правиш нещата по добър начин, ни е по-малко трудно. Нашият отбор започна бързо, със скорост и работеше добре с топката. Играеха по начина, по който харесват и знаят да играят. Заради това изградиха едно предимство в резултата през първото полувреме”, каза Аутуори пред DIEMA SPORT.

„Напълно различни са европейските клубни турнири. Българският футбол трябва много да подобри нивото си на конкурентност. Тук намираме време, за да мислим, и място, за да го направим. В европейските мачове интензитетът е много по-висок, затова нямаме нито време, нито пространство.”

„Трябва вътрешният шампионат много да повиши интензитета си. Ако целият български шампионат подобри начина си на работа, ще излязат по-добре подготвени играчи както за националния отбор, така и за евротурнирите. В действителност не може да има сравнение между интензитета и скоростта в тези две надпревари.”

„Разбира се, възможно е да прескочим групата в Лига Европа. Мачът срещу Ларнака е ключов за нас. Ако спечелим мача там, имаме огромен шанс да постигнем класиране на второ място”, заключи Аутуори.