Наставникът на Монтана Атанас Атанасов призна, че неговият отбор заслужено не е спечелил баража за влизане в Първа лига с Витоша Бистрица (0:3). Треньорът изрази съжаление от показаното от монтанчани, тъй като смята, че отборът му може да играе далеч по-сериозно и силно, но в последния мач за сезон 2018/19 това не се е видяло.

„Крайният резултат може и да не отговаря на реалността, но загубихме. Витоша игра по-добре от нас в голяма част от мача и заслужено паднахме”, стартира той пред DIEMA SPORT.

„Първото нещо, в което сбъркахме бе, че не се отърсихме от напрежението, което беше. Не знам какво беше това. Можем да играем футбол, а се мъчихме. Говорихме си дълго, но го отдавам над това. Щом те натиска напрежение, значи това са ти качествата”, продължи Атанасов.

„Все още е рано да говорим за догодина, как да ви кажа? Разочарованието е във всички, тъй като се бяхме настроили да влезем в Първа лига, след като играхме добре. Аз имам вина, тъй като не съм извлякъл най-доброто от отбора, но сега не можем да говорим за бъдещето. Тези момчета не са им това възможностите, но днес беше така. Най-малкият проблем е моето оставане в Монтана. Трябва да се видим с ръководството и да говорим по какъв път ще поемем”, призна той.

„Знаете, че Монтана ми е на сърцето, но има време и ще решим. Днес не успяхме и заличихме всичко положително от предходните седмици”.

„Румен Панаьотов и Злати Живков са показали, че финансите в нашия отбор е на ниво. Имало е години, когато не са успявали да влизат в Първа лига, но продължиха да атакуват. Като знам какви амбициозни хора са, не вярвам да се откажат”, завърши Атанас Атанасов.