Старши треньорът на Монтана Атанас Атанасов заяви след поражението от Нефтохимик, че резултатът е много негативен.

„Много негативен резултат. Играта ни бе разочароваща. Допуснахме три гола от три изритани топки. Това е недопустимо. Всяка пусната топка зад отбраната ни носеше опасност. Вратарят има голяма вина за дузпата. Той трябваше да излезе много по-навреме. От тези чужденци има десет пъти по-добри българи. Не са виновни само чужденците. Представянето ни като цяло бе безобразно. Нямаме никакъв избор. Ние сме 14 човека, като изключим юношите. Групата е това“, коментира Атанасов.

„Докато има мачове имаме шансове. И в реванша срещу Нефтохимик имаме своите шансове, но са много по-малки“, добави треньорът на Монтана.

„При всички положения тази информация повлия на футболистите. Ако има манипулация на този мач, трябва да се вземат много сериозни мерки, за да бъде изкоренен този тумор. За мен това е тумор, който е част от българския футбол. С футболистите какво да говорим. За мен ми е под достойнството да говоря за това нещо. След като има някаква информация от УЕФА, не вярвам клуб, който държи на себе си някой да си помисли да прави подобно нещо. Нека всеки сам си понесе отговорността. Нямам информация кои са разпитвани. От футболистите никой не е разпитван. Нямам такава информация“, каза още Атанас Атанасов.