Един от лидерите на Черно море и капитан на отбора Георги Илиев разкри, че вече мисли за треньорски курсове. 35-годишният халф на "моряците" очевидно е наясно с какво иска да се занимава за в бъдеще, макар че самият той вече неколкократно сподели, че ще е на терена като футболист още доста време. "Предвид възрастта мисля и за треньорска професия, но това времето ще го покаже. Имам идея да запиша курсове, но пак казвам, има време за това. Все още мисля основно за футболната си кариера", каза Илиев.

Той сподели още, че в школата на Черно море със сигурност има талантливи футболисти и качествени треньори, които работят с тях. "Въпросът е как тези млади играчи ще се приобщят в мъжкия футбол. Много са нещата, които оказват влияние това да се случи, но най-важно е амбицията и хъсът, с който младите ще тренират. Също и характерът", каза Жоро.

На въпроса какво трябва да притежава един футболист, за да е лидер, халфът отговори с усмивка: "Със сигурност харизма, за да го гледат съотборниците му в очите и да го слушат".

Футболистът на Варна за 2016 година коментира и своята пета награда в традиционната анкета на спортните журналисти в морската столица. "Щастлив и горд съм от получения приз. За пети път съм носител на тази награда, а такива имена, оставили трайна следа в историята на варненския футбол, не са я печелили. На този етап положението във варненския футбол е такова, че само играчи на Черно море бяха сред номинираните. Занапред се надявам това да се промени, за да се върнат варненските дербита. Дано другият местен отбор много скоро да е отново в "А" група", завърши капитанът на Черно море.