Апелативната комисия на БФС остави в сила наложената санкция от Дисциплинарната комисия на централата на футболиста на Локомотив (Пловдив) Симеон Райков. Райков беше наказан на 13 ноември със спиране на състезателни права за 5 срещи и с глоба в размер на 1200 лева заради инцидент след мача от 15-ия кръг на Първа лига срещу Славия на Националния стадион "Васил Левски".

След като обсъди оплакванията в жалбата, изслуша делегата и изгледа видеозаписа от ситуацията, Апелативната комисия реши да остава без уважение жалбата на играча на "черно-белите", който е санкционарин заради удар в главата на състезател на съперника.

Апелативната комисия също така не уважи жалбата на ПФК Берое (Стара Загора) заради инциденти на двубоя от четвъртфиналите на турнира за купата на България при юношите старша възраст срещу Сокол (Марково). Старозагорци бяха наказани с лишаване от домакинство за пет срещи във възрастовата група, както и с глоби на обща стойност 1625 лева заради  нанесен удар на длъжностни лица в района на стадиона, за навлизане на публика на терена и за хвърлени предмети.

Апелативната комисия потвърди и санкциите за футболиста на беройци Стоян Вергиев - спиране на състезателни права за 2 срещи за наплюване на длъжностно лице, както и на старши трeньора на "зелените" Слави Жеков - лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и с глоба в размер на 62.50 лева за самоволно навлизане на терена.

Симеон Райков: Да излязат и да кажат защо ме наказаха за пет мача

Дисципът наказа двама от Локо за екшъна със Славия