Английският футболен експерт Саймън Уилсън изкара една седмица с Левски в София и призна, че вече храни фенски симпатии към „сините“. Той сподели откровено, че вижда амбиция за подобряване във всички звена в клуба.

Уилсън работи в последните години с отбори от Висшата лига. Той е преминал през Съндърланд, Саутхемптън, а внушителните 10 години е изкарал в гранда Манчестър Сити. Сега специалистът бе у нас, за да подпомогне тима от Герена с опита си. Уилсън изгледа и двубоя с Ботев, завършил с минимална победа с 1:0 в полза на възпитаниците на Делио Роси.  

Тежка задача за Роси, всички в Левски са готови

„Казвам се Саймън Уилсън и последните 17 години работя в клубове във Висшата лига. Моят бизнес сега е да работя с клубове от различни страни, в зависимост от това какви стратегии имат и каква инфраструктура имат, наблюдавам процеса“, представи се пред клубната телевизия на „сините“ Уилсън.

Хали Тиам тренира на пълни оороти преди Септември

„Моят първи отбор бе Престън Нортен, Дейвид Мойс бе треньор. 4 години бях в Саутхемптън, а 2006 година се присъединих към Манчестър Сити. С тях работих 10 години, след това преминах в Сити футболна група. За последно бях в Съндърланд“.

„Разговарях с Красимир Иванов, говорихме за амбициите на Левски. Той искаше да има поглед отвън върху клуба, пречупен през призмата на моя опит. Моите задачи са две – първата е да съпоставя Левски с най-добрите отбори, които се класират за евротурнирите, а след това да направя паралел, реално как работи клубът, къде се намира и накъде трябва да се насочи“, продължи Уисън.

„Тук съм от шест дни. Опитвам се да видя максимално много неща – да гледам тренировки - на деца, мъже. Срещата с Ботев. Основно – ще гледам ключовите звена в работата на един клуб – медицинския щаб, скаутите, анализи, общо взето това са ключовите звена“, добави специалистът.

„Гледам как се работи, с какви способи, как работят заедно хората. След това сравнявам с това, което знам, че е най-добро“.

„Вече съм фен на Левски. От първия момент, когато се докоснах, успях да усетя историята на клуба. Знам колко е важен отборът в исторически план и колко е значим за България. Нещото, което виждам във всеки – от собственика, през изпълнителния директор до треньора – амбицията е клубът да се подобрява“, завърши експертът от Острова.

В предстоящия 22-ри кръг на Първа лига Левски гостува на Септмерви. Двубоят е в събота, 24 февруари, от 17.30 часа. Срещата ще може да проследите с Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT, на платформата PLAY DIEMA XTRA и на честотите на Дарик радио.