Наставникът на Витоша Бистрица Костадин Ангелов не скри, че има претенции към съдийството след поражението от Славия с 1:2 в мача от 30-ия кръг на Първа лига, Втора осмица, Група А.

Специалистът имаше претенции за неотсъдена дузпа. Той спомена и първия гол на „белите“, при който първоначално останаха съмнения за засада, които обаче в последствие бяха разсеяни, след като Орлин Старокин сам призна, че е докоснал топката преди тя да попадне в Ивайло Димитров.

Ангелов коментира още, че не се вълнува от статистиката и добави, че тимът му гони победа още в следващия мач.

„Ние не гледаме баражите за оцеляваме, искаме да победим колкото се може по-бързо. За жалост, допускаме лесни голове. Началото на двете полувремена голове ни вкараха. Спорна ситуация, която можеше да ни даде дузпа, ако бе за Славия не съм сигурен, че така щеше да се отсъди. При първия гол също много спорна ситуация“, започна Ангелов пред DIEMA SPORT.

„Ако така се свири за Витоша Бистрица срещу Славия ще опищят света. За съжаление, лесни голове. Никой не ни е виновен. Имахме ситуации но лесни голове допускаме“.

„Защото при 0:1 у дома трябваше да рискуваме. Ясно е, че срещу бързите играчи на Славия се играе трудно на висока линия на защитата. Но ние нямахме избор“.

„Просто не бе на ниво Ивайло Лазаров и имаме човек, който е готов като Йордан Върбанов. Исках да видя в каква форма е. Всички играчи са сърцати момчетата и до края ще дават всичко от себе си“, добави Ангелов.

Запитан за статистиката, че бистричани изравниха антирекорда на Черноморец Бургас от 30 поредни мача без победа, Ангелов обясни: „Въобще не ме касаят статистиките. Важно е да победим, толкова, колкото това ще ни вдигне самочувствието. Така или иначе плейаута ще го играем с максимално сили. Гоним победа още следващия мач“.

„Правим всичко максимално възможно да сме готови. Има прогрес в отношение на контрола. Допускаме три поредни мача много лесни голове. Когато това се оправи, знам, е това ще е още следващия мач, ние ще изглеждаме по друг начин“, завърши специалистът.