Един от анализаторите на DIEMA SPORT Бойко Величков с обстоен анализ на играта на Левски и ЦСКА дни преди дербито от 26-ия кръг на Първа лига. Двата тима се изправят един срещу друг в неделя от 13:00 часа. Срещата ще се излъчва пряко по DIEMA SPORT, както и онлайн на GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA. Също така можете да проследите минута по минута на GONG.BG.

“Толкова много неща са казани за този двубой, че вече са клиширани. В крайна сметка обаче са верни, защото историята ги е доказала. Ясно е, че моментното състояние на двата отбора не играе голяма роля, с оглед на това кой каква продукция изнася на терена в последните мачове. В този двубой психологията надделява и това кой, как и по какъв начин ще пресъздаде идеите на своите треньори", сподели очакванията си Величков.

Бойко Величков анализира някои от ключовите ситуации в последните няколко мача на Левски и ЦСКА.

Както е известно “червените” към момента са втори в класирането с актив от 60 точки, на цели 10 от основния преследвач – Левски.

Възпитаниците на Делио Роси допуснаха две равенства в последните си три мача от първенството срещу Етър и Берое и трудна победа срещу Черно море като гост с 3:2.

Играчите на Стамен Белчев пък също изпитват трудности от началото на пролетния дял в първенството, макар и да успяват да вземат трите точки в повечето случаи. В последните си три срещи “червените” записаха три трудни победи срещу Дунав, Етър и Пирин.

Вижте подробен коментар на Бойко Величков в предаването “Домът на футбола” по DIEMA SPORT във видеото.