"„Футболът е емоция. Когато успееш да овладееш емоциите, се получават хубави неща. Благодаря първо на футболистите за това, че искат и вярват. Благодаря и на публиката, защото всичко, което прави Берое е за публиката”, коментира старши треньорът на Берое Александър Томаш след победата с 3:2 над Ботев в двубой от 29-ия кръг на Първа лига, Първа шестица.

„Спортно-технически не беше най-добрият мач, но като дерби, като зярад беше ок. Часът на мача – беше много топло време. За желанието за победа – само мога да ги похваля. Четири гола успяхме да отбележим, ако трябва да сме точни. Играем срещу носителя на Купата, срещу отбор, който израства постоянно. Не е лесно, затова казвам, че тази победа може само да ни калява и да се подобряваме. Ще бъда достатъчно критичен, но в момента мога само да похваля футболистите”, заяви още Томаш и добави:

„Мислим за възстановяването на футболистите, защото изразходиха много енергия. Гледаме към следващия мач. Подготвяме се за там. Искаме да излезем да играем футбол, да се надиграваме и да подобрим много детайли, за да излезем ние печеливши. Берое във всеки мач излиза, за да играе футбол и да се надиграва, да печели точки.”

"Разделям мача на две. Като желание, като амбиция, като дерби, като обстановка, мисля че се получи. Моята работа е да бъда критичен и затова казах на футболистите, че чисто спортно-технически влязохме трудно в мача и не успявахме да изнесем топката по начина, по който искахме. Да извлечем техните двама нападатели и тогава нашите халфове да тръгнат срещу един от четиримата в средата. Да си подаваме между линиите. бяха ни разучили много добре. Играта през Камбуров. Това обаче означава, че доста от отборите ни обръщат сериозно внимание. Трябва да работим, за да бъдем по-непредсказуеми. Доволен съм като цяло от характера, от себераздаването на абсолютно всички в клуба, които искат Берое да се развива и бъде по начин, по който феновете го заслужават."

"Когато един добър футболист успее да свали напрежението се получават хубави неща, но когато Но когато напрежението вземе връх, тогава е трудно в ситуациите и отделни детайли и не успяваш да отиграеш дали с топка, дали без топка. Там имаме неща за които трябва да работим и такива мачове, с такива победи, които взимаме със сърце и душа, с желание. Те могат само да ни доближат да бъдем по-трезви, да играем с горещо сърце и хладен ум, а не обратното. Днес се получи."

"Това говори много добре, но може да създаде проблем. Затова не трябва да ни заблуждава тази победа. Eдна победа може само да те заблуди, а една загуба да те научи. Трябва да сме стъпили на земята и да знаем, че трябва да работим, да се усъвършенстваме и да искаме. Когато искаме – вярваме. Когато вярваш, може да искаш."

"Много ценна, защото Ботев е много стойностен обор и един от най-добрите отбори в България за мен. Работят 3-4 години по начин, по който искат и имат облик. Проблемът при тях и финансов и затова продават най-добрите си футболисти. Индивидуалните качества на определени футболисти обаче е на много високо ниво. Но днес показхме отново, че колективното побеждава индивидуалното. Мога да ви дам примери с топ отбори от Шампионска лига. Колективното, отдадеността, искането, подчиняването на егото, на собствените и индивидуални качества в името на колетива и отбора побеждават."

"Мартин Райнов има проблем в адуктирите и се надявам да е наред. Нашата задача е от днес да започнем да възстановяваме и психически и физически играчите, защото имаме доста работа. надявам се да е наред, защото той е един от играчите, които успяват да повеждат отбора в дадена ситуация."

"Ще цитирам един от най-големите треньори – Моуриньо: "Ако имаме 11 футболисти, които не се контузват, не са наказани и не се изморяват, футболът ще е раличен." Нормално да има ротации. Ще преценяваме, ще мислим и се надявам да вземем най-добрите решения. Тук е нашата работа вече."